ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Πέρα από την ερμηνεία, η διδασκαλία αποτελεί το επόμενο μεγάλο πάθος της Μυρσίνης Μαργαρίτη. Με συνέπεια, ευθύνη και αγάπη προς τα νέα ταλέντα διδάσκει το ρεπερτόριο, την τεχνική και την ερμηνεία του τραγουδιού καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα (όπερα, λιντ, ορατόριο, μιούζικαλ), αλλά και την σκηνική παρουσία καθώς και την μεθοδολογία στην μελέτη.

Η εμπειρία της στον τομέα της εκπαίδευσης είναι επίσης πολύχρονη και πολύπλευρη. Έχει διδάξει κλασσικό και σύγχρονο  τραγούδι σε Αυστρία, Γερμανία και Ελλάδα, τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους, ενώ οι σπουδές της πέρα από το τραγούδι, στο βιολί, στα ανώτερα θεωρητικά και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών της δίνουν την δυνατότητα να προσεγγίσει την διδασκαλία με έναν πολύ πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Μαθήτες της ήδη εργάζονται ως τραγουδιστές και εμφανίζονται ως σολίστ ή χορωδοί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών κ.α. 

Διδάσκει  στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Κονταλυ. 

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βασικός στόχος είναι κατ' αρχάς η ΥΓΙΗΣ ΦΩΝΗΣΗ! σε καμία περίπτωση ο μαθητής δεν φεύγει καταπονημένος από το μάθημα. Αντιθέτως επιδίωξη είναι ακόμα κι αν ο μαθητής έρθει καταπονημένος στο μάθημα να φεύγει ανακουφισμένος και οπωσδήποτε σε καλύτερη κατασταση απ' αυτό.


Πολύ σημαντικό σημείο του μαθήματος είναι να παραμένει η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. Πολλοί άνθρωποι μπλοκάρονται από πολλούς λόγους και τελικά το τραγούδι αντί να τους δίνει χαρά, τελικά τους στρεσάρει. Βασική επιδίωξη του μαθήματος, παρά της σοβαρότητας με την οποία προσεγγίζονται όλοι οι τομείς της διδασκαλίας, είναι να παραμένει πάντα ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο κάποιος ξεκινά τραγούδι: η αγάπη για την μουσική και η αναγκη έκφρασης.  

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ως απόφοιτος ενός από των πιο γνωστών πανεπιστημίων παγκοσμίως του Mozarteum Salzburg, με ακόμα πρόσφατη εμπειρία η Μυρσινη προετοιμάζει τραγουδιστές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό καλύπτοντας όλο το φάσμα της προετοιμασίας από την έρευνα της κατάλληλης ανα περίπτωση σχολής, την βοήθεια στην προετοιμασία των αιτήσεων μέχρι το τελικό στάδιο για την επιλογή και προετοιμασια των κομματιών για τις εξετάσεις.  

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

Μετά από αμέτρητες ακροάσεις και συζητήσεις με συναδέλφους η Μυρσίνη έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα ώς προς τις ακροάσεις σχετικά με το πως είναι καλύτερο να παρουσιάσει κανείς τον εαυτό του, τι να φορέσει, πόσες άριες να πει, πώς να γράψει το βιογραφικό του κτλ.  Χωρίς να σημαίνει ότι είναι οι σωστές απαντήσεις για όλους πάντως σίγουρα θα βοηθήσουν έναν τραγουδιστή στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του πορείας. 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε αρχάριους και προχωρημένους σπουδαστές και διπλωματούχους κλασσικού και σύγχρονου τραγουδιού, σε ηθοποιούς, σε ανθρώπους που απλώς θέλουν να γνωρίσουν την φωνή τους.