ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΡΤ
(Αυγη, Κ. Λουκακος, Φερβουαριος 2021)
"Τον υμνολογικό ασκητισμό διαδέχθηκε το piatto forte της συναυλίας με έργα Μότσαρτ. Τόσο το μαλακτικό «Laudate Dominum» (Ψαλμός 117, για υψίφωνο και χορωδία), που συχνά εκτελείται εκτός του πλαισίου των «Vesperae Solennes de Confessore» K.339 (1780), όπου λειτουργικά ανήκει, όσο και το ακόμη πιο πρώιμο, δοξαστικό, μοτέτο «Exsultate, jubilate» (Κ.165, 1773), υπηρετήθηκαν με φινέτσα, δροσιά και ακεραιότητα από τη Μυρσίνη Μαργαρίτη."
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
(catisart.gr, Ε. Αιβαλιωτου, Αυγουστος 2020)
"Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη με την αριστοτεχνική ερμηνεία της μάς καθήλωσε, μια περίφημη τραγουδίστρια και μια εξίσου συγκλονιστική ηθοποιός με εξαιρετική εστίαση στο ρόλο. Υποδύθηκε άψογα τη γυναίκα που βρίσκεται μπροστά στη δίνη ενός πεθαμένου έρωτα, περνώντας από την τρυφερότητα στο πάθος, από τις απειλές της αυτοκτονίας στην ηρεμία, από τη θλίψη στη βία. Μια ηρωίδα μπροστά στο τέλμα, την εμμονή και τη νευρική εξάντληση."
(artivist,gr, Γ. Βουδικλαρης, Σεπτεμβριος 2020)
"Το Έχω μάτια στ’ αυτιά, όπως επέλεξε η Μαρία Πανουργιά να βαφτίσει την παράσταση της μονόπρακτης όπερας του Πουλένκ πάνω στο Η Ανθρώπινη Φωνή του Κοκτώ, απομονώνοντας μια φράση της ηρωίδας, ήταν ίσως το διαμάντι του φετινού κολοβού φεστιβάλ. Η σκηνοθετική της τόλμη έριξε την ανώνυμη, σφαδάζουσα από ερωτική οδύνη γυναίκα σε ένα no man’s land, μια ζούγκλα κατοικούμενη από παράξενα πλάσματα που παρακολουθούν το δράμα της καθώς περνάει από το ένα καρτοτηλέφωνο στο άλλο.[...] Η θεσπέσια ερμηνεία της Μυρσίνης Μαργαρίτη δεν αποτελεί έκπληξη: δύσκολα θα περίμενε κανείς κάτι λιγότερο από μια από τις πιο ολοκληρωμένες και προικισμένες σοπράνο που διαθέτουμε."
4η Μαλερ - ΚΟΑ
(Καθημερινη , Ν. Δοντας, Αυγουστος 2020)
"Η φωτεινή λυρική φωνή και το αβίαστο τραγούδι της Μυρσίνης Μαργαρίτη μοιάζουν πλασμένα για το τέταρτο μέρος της Συμφωνίας, καθώς αποδίδουν την «παιδική αθωότητα» που αναζητούσε ο Μάλερ. Συνήθως είναι η τελευταία εντύπωση αυτή την οποία παίρνει κανείς μαζί του, και αυτή ήταν απολύτως θετική.
CD - GREEK MUSE
(Καθημερινη , Ν. Δοντας, Ιουνιος 2020)
"Με φωνή ευέλικτη και εύπλαστη, καθώς επίσης με άρθρωση που της επιτρέπει να εκφράζεται πειστικά σε διάφορες γλώσσες, η Μυρσίνη Μαργαρίτη βρίσκει κάθε φορά το ύφος της μουσικής και τα κατάλληλα χρώματα, προκειμένου να αποδώσει ατμόσφαιρες άλλοτε περισσότερο νοσταλγικές, όπως το θέλει η «μουσική σαλονιού», και άλλοτε πιο αυστηρές και λιτές, πιο σύγχρονες. Μία έκδοση ιστορικά σημαντική όσο και απολαυστική."
(Εφημεριδα των Συντακτών, Γ. Σβώλος, Ιουνιος 2020)
"Συνοδευόμενη με ακρίβεια και εγρήγορση από την Αγραφιώτη, η Μαργαρίτη αποδίδει τα 34 τραγούδια με φωτεινή, λαμπερή φωνή, τεχνική άνεση και ακρίβεια, τραγουδώντας σε πέντε διαφορετικές γλώσσες: γερμανικά, γαλλικά, ρουμανικά, αγγλικά, ελληνικά. [...] Προσωπικά απόλαυσα ολόψυχα τη μουσική της έκδοσης αυτής αντλώντας βαθιά ευχαρίστηση σε πολλά επίπεδα: μουσικά, ερμηνευτικά, γνωστικά, συγκινησιακά."
(critics-point.gr, K. Καραμπελας - Σγουρδας, Οκτωβριος 2020)
"Στην ανάδειξη αυτών των χαρακτηριστικών συμβάλλουν καθοριστικά οι ευαίσθητες και ευφάνταστα αισθαντικές ερμηνείες της Μαργαρίτη. Με φωνή δροσερά εύηχη και τονικά πάντα σωστή, καθώς και με εύστοχα εφαρμοσμένο vibrato, η καλλιτέχνις δίνει πνοή στα έργα ξεδιπλώνοντάς τα σαν υπέροχα όσο και εύθραυστα φύλλα παλαιάς πολύτιμης βεντάλιας μίας άλλης εποχής. Αποδίδει με γούστο τις πολλές αποχρώσεις δυναμικής και κάθε σημαίνουσα μετατροπία, φροντίζοντας να φωτίσει τις ξεχωριστές αρετές των κομματιών και πρωτίστως το κείμενο που τα ενέπνευσε. Έχοντας εμπειρία από ερμηνείες έργων διαφορετικών εποχών ανταποκρίνεται πρόθυμα και με συνέπεια στα υφολογικά ζητούμενα των συνθετριών του εικοστού αιώνα, όσο και σε εκείνα των ακόμα παλαιότερων που ερμηνεύει, δηλαδή των Γενναδίου και Φωσκαρίνας Δαμασκηνού. [...]
Παρενθετικά και μόνο ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε ότι στα γαλλικά τραγούδια, κατά την ερμηνεία του μυστηριακού στοιχείου που μπλέκεται με μια αυθόρμητη αθωότητα όλο ερωτισμό, αναλογισθήκαμε ότι η Μαργαρίτη θα ήταν εξόχως κατάλληλη να προσφέρει μία υψηλού επιπέδου ενσάρκωση του ρόλου της Μελισάνθης (Claude Debussy, Pelléas et Mélisande),
ΛΕΠΟΡΕΛΛΑ - ΕΛΣ
(huffingtonpost.gr, Θ. Μαντζανας, Ιανουαριος 2020)
" Η μεγάλη πείρα της Μυρσίνης Μαργαρίτη έκανε μάλλον εύκολο για εκείνη τον ρόλο της βαρόνης"
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ - ΚΟΑ/ ΟΜΜΑ
(critics-point.gr, K. Καραμπελας - Σγουρδας, Ιανουαριος 2020)
"Οι τέσσερις σολίστ, Μυρσίνη Μαργαρίτη, υψίφωνος, Sonja Runje, μεσόφωνος, Christian Adam, τενόρος, και Πέτρος Μαγουλάς, βαθύφωνος, τραγούδησαν τις άριές τους με εύηχες καθαρές φωνές, μουσικότητα και ευαισθησία απέναντι στα ζητούμενα της παρτιτούρας. "
(Καθημερινη , Ν. Δοντας, Ιανουαριος 2020)
" Το φωτεινό ηχόχρωμα της Μυρσίνης Μαργαρίτη είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο"
(Εφημεριδα των Συντακτών, Γ. Σβώλος, Ιανουαριος 2020)
" Πολύ καλή στις σύντομες παρεμβάσεις της και στο εκτενές ντουέτο της με τον βαθύφωνο από την τρίτη καντάτα ήταν η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη."
ORLANDO FURIOSO - OMMA
(ΕΦημεριδα των Συντακτων, Γ. Σβώλος, Δεκεμβριος 2019)
" Παρ’ ότι μας ενημέρωσαν ότι ήταν ασθενής, η Μαργαρίτη τραγούδησε τον ρόλο της Αντζέλικα με μοναδική γλυκύτητα και ελαφράδα, δίχως ενοχλητικές εκπτώσεις."
(Καθημερινη, Ν. Δοντας, Δεκεμβριος 2019)
" Η Μαίρη-Ελεν Νέζη ως Αλτσίνα και η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Αντζέλικα τραγούδησαν με μουσικότητα και απέδωσαν με ακρίβεια τις περίτεχνες άριες που προβλέπει ο Βιβάλντι."
(critics-point.gr, K. Καραμπελας - Σγουρδας, Ιανουαριος 2020)
"Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Angelica και η Κροάτισσα μεσόφωνος Sonja Runje ως Bramante επιστράτευσαν τις ελκυστικές νεανικές τους φωνές για να αποδώσουν τα δικά τους μέρη, μορφοποιώντας με νόημα και με ελεγχόμενο vibrato τις μουσικές φράσεις."
ΑΛΤΣΙΝΑ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΙΝΤΕΛ
"Mittedeutschezeitung, J. Lange, Ιούνιος 2019)
"Στο κέντρο εντυπωσιάζουν η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Αλτσίνα και η Hannah Herfurtner ως Μοργκάνα."
(www.operaclick.com, Br. Tredicino, Ιούνιος 2019)
"Πρωταγωνίστρια η ελληνιδα σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, με το χαρισμα μια φωνής λυρικής, μιας βέβαιης φωνητικής σιγουριάς και μιας ρευστης ευκινησίας με φωτεινές εντασεις [..]. Αριστη επίσης στην τραγική γραμμή του Ah! mio cor"
(haendelfan.blogspot.com, Ιουνιος 2019)
Μια στέρεη απόδοση είχε και η ελληνίδα σοπρανο Μυρσίνη Μαργαρίτη στον ρόλο της Αλτσίνα. [..] Εμφανιακά και ερμηνετικά είναι μια πραγματική Αλτσίνα, ευάισθητη και μεγαλειώδης ταυτόχρονα."
ΑΛΤΣΙΝΑ - ΗΡΩΔΕΙΟ
(Athens Voice, Λ. Ιωαννιδου, Ιουλιος 2019)
" Η Μυρσίνη Μαργαρίτη έλαμψε ως μάγισσα Μοργκάνα. Πανέμορφη, με αιθέρια κίνηση και νεανική φρεσκάδα, πρόσθεσε πινελιές χιούμορ στον χαρακτήρα της επιπόλαιας αδερφής της Αλτσίνα. Έξοχη, φυσικά, και στην ερμηνεία της τραγούδησε με μοναδική άνεση τις δεξιοτεχνικές άριες του ρόλου της κλέβοντας την παράσταση με τα φωνητικά πυροτεχνήματα του δημοφιλέστατου «Tornami a vageggiar». "
(musicpaper.gr, Θ. Μαντζανας, Ιούλιος 2019)
" Η διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου δεν ξεχώρισε απλά, ήταν τέλεια στον ρόλο της Αλτσίνα στον οποίο ειδικεύεται θα έλεγα όμως ότι στάθηκε ισάξια δίπλα της η τόσο έμπειρη επίσης σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη στον σχεδόν εξίσου απαιτητικό ρόλο της Μοργκάνα."
(Εφημεριδα των Συντακτών, Γ. Σβώλος, Ιούλιος 2019)
" Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη υπήρξε μια φωνητικά και σκηνικά θαυμάσια Μοργκάνα: απαιτητική dominatrix και, συνάμα, ερωτευμένη γυναίκα."
(onlinemerker.com, I. Stark, Ιούλιος 2019)
"Η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Μοργκάνα όλο και εξελίσσεται στην διαρκεία της βραδιας σε εναν υπέροχο, διαυγή ήχο με εντυπωσιακά ποικίλματα"
(Καθημερινη, Ν. Δοντάς, Ιουλιος 2019)
" Με ακρίβεια και ελαφράδα απέδωσε τις άριες της Μοργκάνας η Μυρσίνη Μαργαρίτη"
(www.kallitexnes.gr, Ιούλιος 2019)
" Η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Μοργκάνα, με τη λαμπερή της παρουσία και τη λυρική ερμηνεία της, ντυμένη με τα παλ χρώματα της άνοιξης, ζει επί σκηνής έναν παθιασμένο έρωτα με τον Ορόντε, τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Καλύβας. Μια παράλληλη ερωτική ιστορία που συγκίνησε με την ομορφιά, την κομψότητα και τις εξέχουσες ερμηνείες του ρομαντικού αυτού ντουέτου."
ΜΠΑΟΥΧΑΟΥΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
(Εφημερίδα των Συντακτών, Γ. Σβώλος, Ιούνιος 2019)
"Ακολούθως ο ίδιος συνόδευσε την ακμαία υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη σε έντεκα από τα συνολικώς 15 τραγούδια του κύκλου τραγουδιών «Η ζωή της Μαρίας» (1923) του Χίντεμιτ.
Βασισμένη σε ποιήματα του Ρίλκε που αναφέρονται στη ζωή της Παναγίας, η μελοποίηση από τον κατ’ εξοχήν μουσικό εκπρόσωπο της «Νέας πραγματικότητας» είναι απλή και άμεση, σε μεταβατική γλώσσα μεταξύ ενός (εφαπτομενικά) εξπρεσιονιστικού «Sprechgesang» και νεοκλασικισμού, ενώ όμοια ανεπιτήδευτη είναι και η πιανιστική συνοδεία. Πιανίστας και υψίφωνος απέδωσαν τα τραγούδια με προσήλωση, ακρίβεια και σεμνότητα, κρατώντας σταθερά αποστάσεις από την πληθωρική συναισθηματική εκφραστικότητα που είναι ταιριαστή στην όπερα."
(Καθημερινή, Ν. Δοντάς, Σεπτέμβριος 2019)
" Στις 30 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός ερμήνευσαν έντεκα από αυτές. Η Μαργαρίτη, μία από τις λίγες τραγουδίστριες με μεγάλο εύρος ρεπερτορίου, διαθέτει την απαραίτητη φωνή για το συγκεκριμένο είδος, φωτεινή, ευέλικτη και κυρίως τονικά ακριβή. Είναι κανείς ευγνώμων που μπαίνει στον κόπο να μάθει ένα ρεπερτόριο που σπάνια θα της ξαναζητηθεί."
ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ - ΕΛΣ
(critis-point.gr, K. Σγουρδας, Απριλιος 2019)
"Δίπλα του, η Μυρσίνη Μαργαρίτη πρόσφερε μια αρκούντως κομψή, αλλά και γεμάτη προβληματισμούς και απογοήτευση βλέποντας τον άνδρα της να μην της δίνει τη σημασία που όφειλε και που η ίδια χρειάζεται, Contessa ερμηνεύοντας με ευαισθησία και σωστό σχηματισμό φράσεων τις μεγάλες της άριες (Porgi, amor, δεύτερη πράξη, και Dove sono, τρίτη πράξη). "
(critis-point.gr, Γ. Λεωτσακος, Απριλιος 2019)
" Ἄψογης φωνητικῆς ὁµοιογενείας, τονικῆς ἀκριβείας καὶ ὑποκριτικῆς βιώσεως τῶν ρόλων (σίγουρα χεὶρ...Εὐκλείδειος!), γενικὰ διεθνοῦς φωνητικοῦ ἐπιπέδου, σύµπασα ἡ διανοµή, γιὰ τὴν ὁποία δὲν ἔχουµε παρὰ µόνον ἐγκώµια: [...] Μυρσίνη Μαργαρίτη (κόµησσα Ἀλµαβίβα, ὑψίφωνος ―τὸ ἀστέρι τῆς βραδυᾶς, στὴ γ´ πράξη, ἀνέδειξε ὅλο τὸ δραµατικὸ βάθος τῆς µοτσάρτειας µουσικῆς, θυµίζοντας σχεδὸν τὴ Marschallin [«Στραταρχίνα» τοῦ ἐπίσης ἀθάνατου Ἱππότη µὲ τὸ Ρόδο [Der Rosenkavalier, 1911] τοῦ Ρίχαρντ Στράους"
(Αθηνόραμα, Ε. Χωριατακης, Απρίλιος 2019)
" Από τα τρία πρωταγωνιστικά ζεύγη την περισσότερο ισορροπημένη μουσικοδραματικά παρουσία διέθετε [..] αυτό του ζεύγους Αλμαβίβα, που ενσάρκωσαν ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης (Κόμης) και η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη (Κοντέσσα). "
ΚΑΡΜΕΝ - ΗΡΩΔΕΙΟ
(Αθηνόραμα, Ε. Χωριατακης, Αύγουστος 2018)
"Η β’ διανομή υπερίσχυσε και στους έτερους κεντρικούς ρόλους. [..] η Μικαέλλα της υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη κέρδισε, με τη γενναιοδωρία τραγουδιού και υπόκρισης, εύκολα τις εντυπώσεις"
(www.mixgrill.gr, Αύγουστος 2018)
"Από την άλλη στον ρόλο της χωρικής Μικαέλα, η Μυρσίνη Μαργαρίτη ήταν εξαιρετική, ιδιαιτέρως στην άρια της Γ Πράξης, κάτι που έγινε αισθητό και στο χειροκρότημα."
SWEENEY TODD - ΗΡΩΔΕΙΟ
(theaterproject365.wordpress.com, Β. Μιτσάκου, Ιούλιος 2017)
" Η Μυρσίνη Μαργαρίτη, η διεθνής σοπράνο, στο ρόλο της κόρης, έχει βαριές περγαμηνές που την συνοδεύουν. Μια όμορφη οπτασία επί σκηνής, με την εκπληκτική φωνή και σκηνική παρουσία της να μας συγκλονίζει."
(Εφημερίδα των Συντακτών, Γ. Σβώλος, Αύγουστος 2017)
" Δίπλα τους, ο νεανικός Γιάννης Καλύβας και η λαμπερή υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη απέδωσαν άριστα τους ρόλους του ερωτευμένου ζευγαριού Αντονι και Τζοάνα."
(Καθημερινή, Ν. Δοντας, Αύγουστος 2017)
"Το ζευγάρι των νεαρών εραστών υποδύθηκαν με επιτυχία ο γλυκόλαλος Γιάννης Καλύβας και η λυρική Μυρσίνη Μαργαρίτη. "
(Καθημερινή, Ν. Βατόπουλος, Αύγουστος 2017)
" Απόλαυσα τις δροσερές παρουσίες της Μυρσίνης Μαργαρίτη (που τραγούδησε εξαιρετικά το σόλο της με το «Αηδόνι») και του Γιάννη Καλύβα (σε τέλεια απόδοση βικτωριανού ζεν πρεμιέ)"
(Αθηνόραμα, Ε. Χωριατακης, Αύγουστος 2017)
"Από τους λυρικούς καλλιτέχνες που απέφυγαν εύστοχα οπερατικούς κώδικες, εξαιρετικά καλοτραγουδισμένες συνεισφορές χάρισαν η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη (Τζοάνα) και οι τενόροι Γ. Καλύβας (Άντονυ) και Χρήστος Κεχρής (Μπαμφορντ)."
(mixgrill.gr, Αύγουστος 2017)
" ευχάριστες εκπλήξεις αποτέλεσαν τόσο η Μυρσίνη Μαργαρίτη (Joanna) με την κρυστάλλινη φωνή της όσο και ο Tobias του Άρη Πλασκασοβίτη"
(texnes-plus.gr, Δ. Χαλιώτης, Ιουλιος 2017)
" Η Μυρσίνη Μαργαρίτη στον ρόλο της Johanna, κόρης του Todd, μας μέθυσε με τη φωνή της"
(www.noizy.gr, Iούλιος 2017)
" Όσο για τη Μυρσίνη Μαργαρίτη (Johanna Parker), τι φωνάρα είναι αυτή, κορίτσι μου!"
ΡΕΣΙΤΑΛ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
(tharros.gr, Αύγουστος 2017)
" Η λαμπερή υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη με τη δημιουργική και υποστηρικτική συνοδεία πιάνου από τον Διονύση Μαλλούχο, καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης και Συντονιστή του "Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ, μάγεψε το κοινό με την αριστοτεχνική ερμηνεία των έργων"
ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ Μ. ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ - ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
(Ελευθερος Τύπος, Ξ. Στούκα, Ιανουαριος 2017)
"Ο Δημήτρης Καμαρωτός επέλεξε κατάλληλες μουσικές συνοδείες από Don Giovanni του Μότσαρτ, τις οποίες ερμήνευσε σαγηνευτικά… η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. "
(www.postomodern.gr, Δ. Καλαντζής, Ιανουαριος 2017)
"Εξαιρετικοί στην παράσταση οι: Γιάννος Περλέγκας, Χάρης Φραγκούλης, Έλενα Μαυρίδου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο κύριος Γιάννης Βογιατζής, που για μία ακόμα φορά συγκινεί με το υποκριτικό του πάθος.
(www.enetpress.gr, Ζ. Τόλη, Φεβρουαριος 2017)
Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη ερμηνεύει αριστοτεχνικά τη μουσική δραματουργία και τις μεταγραφές (από το κλασικό του «Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ) με την υπογραφή του Δημήτρη Καμαρωτού.
(www.talentshow.gr, Χ. Κιούση, Φεβρουαριος 2017)
Η Ελένη Μαυρίδου – Ελβίρα διεκδικεί ερμηνευτικά την αξία της από την δύναμη της εικόνας, ενώ η Σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη με τις υπέροχες της άριες από τον Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ επιβάλλεται στη σκηνή.
(www.mixgrill.gr, Φεβρουαριος 2017)
"Τα εύσημα πρέπει να δοθούν στη σοπράνο της παράστασης Μυρσίνη Μαργαρίτη και στον ακορντεονίστα Στέλιο Κατσατσίδη. "
ΓΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΕΤΑΣ - ΟΜΜΑ
(Καθημερινλη, Ν. Δοντάς, Ιανουαριος 2017)
"Η πάντα λαμπερή Μυρσίνη Μαργαρίτη, η κεφάτη Ελένη Σταμίδου, η εκφραστική Ειρήνη Καράγιαννη, ο σκηνικά άνετος και φωνητικά σίγουρος τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου και o ομότεχνός του ανάλαφρα λυρικός Γιάννης Καλύβας φάνηκε να απολαμβάνουν τη συναυλία και μετέδιδαν την καλή διάθεση στο κοινό. "
(Αθηνόραμα, Ε. Χωριατάκης, Δεκμεβριος 2016)
" Φωνητικά ακμαίοι και σκηνικά έμπειροι, ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη αποτελούν εγγύηση για μουσικοδραματικά ισορροπημένες ερμηνείες. Κάθε σύγχρονη παράσταση οπερέτας θα ώφειλε, λογικά, να ξεκινά από αυτούς…"
(Εφημερίδα των Συντακτών, Γ. Σβώλος, Δεκεμβριος 2016)
" Με τις ακμαίες, φωτεινές, εύηχες φωνές και το συνολικά ισορροπημένο, καλαίσθητο τραγούδι τους εύκολα ξεχώρισαν ο Δημήτρης Πακσόγλου, μοναδικός φερέγγυος, αξιοπρεπής Ελληνας τενόρος σήμερα, και η Μυρσίνη Μαργαρίτη, μια θαυμάσια λυρική υψίφωνος που ουσιαστικά ουδέποτε αξιοποιήθηκε απ’ όπου θα έπρεπε και όσο τής αξίζει."
(Online Merker, I. Starz, Δεκέμβριος 2016)
" Zusammen mit bestens präparierten Choristen gaben die Sopranistinnen Mirsini Margariti und Eleni Stamidou, die Mezzosopranistin Eirini Karagianni und die Tenöre Dimitris Paksoglou und Giannis Kalyvas eine gut gewählte Auswahl an Arien, Duetten und Ensemblestücken zum Besten."
CARMINA BURANA - OMMA
(Αθηνόραμα, Ε. Χωριατάκης, Δεκμεβριος 2016)
"Πλάι στον εκ νέου εντυπωσιακό βαρύτονο Χάρη Ανδριανό, [..] ευχαρίστησαν τόσο η φρεσκάδα της υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη όσο και η καλλιεπής συνεισφορά του κόντρα-τενόρου Νίκου Σπανάτη.
(Καθημερινή, Ν. Δοντάς, Ιανουαριος 2017)
" Τα σολιστικά μέρη απέδωσαν έμπειροι μονωδοί. Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη τραγούδησε με φωνή πάντα στρογγυλή, δροσερή αλλά και με δεμένη μελωδική γραμμή ειδικά στο μέρος «Σε σένα, γλυκύτατε»."
(Εφημερίδα των Συντακτών, Γ. Σβώλος, Νοεβριος 2016)
" Πολύ καλοί ήταν οι τρεις μονωδοί: ο επικοινωνιακά θεατρικός βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, ο κόντρα-τενόρος Νίκος Σπανάτης και η λαμπερή υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη."
(diastixo.gr, Μ. Κοτοπούλη, Δεκέμβριος 2016)
" Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, η γυναίκα πάσχουσα στην Ανθρώπινη Φωνή, μεταμορφώνεται, με λαμπερή φωνή και ωραία κίνηση, σε πλάσμα αέρινο, που φέρει τον άνεμο του ερωτισμού της νέας κόρης."
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ - ΟΜΜΑ
(diastixo.gr, Μ. Κοτοπούλη, Δεκέμβριος 2016)
" Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη (θα την ξαναβρούμε στα Carmina Burana και θα θαυμάσουμε τη μεταμόρφωσή της) και η πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου μας χάρισαν, στις 19-11-16 στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια βραδιά με άρωμα από τη Γαλλία του 1930 [..] Η Μυρσίνη Μαργαρίτη, θαυμάσια λυρικο-δραματική σοπράνο, με σπάνια χαρίσματα και λαμπερή σκηνική παρουσία, ερμήνευσε με ευαισθησία την πάσχουσα ηρωίδα. Δραματικότατη στις εντάσεις και εκρήξεις, με κορυφαία στιγμή την εσώτερη πάλη της μοναχικής γυναίκας, εκφρασμένης εναγώνια, όταν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να απελευθερώσει με λόγια το εγκλωβισμένο μέσα της βαθύ συναίσθημα λατρείας προς τον άνδρα που αγαπά. Η οδύνη την κατακυριεύει και η ηρωίδα αγγίζει το όριο, όπου ο έρωτας σμίγει με το θάνατο, χωρίς να χάνει τη χάρη και την κομψότητά της. Θαυμάσιες οι εναλλαγές της υψιφώνου από τον μουσικό στον ραψωδιακό λόγο, θαυμάσια και τα περάσματα από τη μελωδία στη ρετσιτατίβο, εκ βαθέων, εξομολόγηση. Μια αληθινά «πάλλουσα» Ανθρώπινη φωνή, της Μαργαρίτη, με «παλλόμενο» το πιάνο της Παπαπετροπούλου!"
(Αθηνόραμα, Χωριατακης, Δεκεμβριος, 2016)
" Η Μαργαρίτη -μία από τις ακμαιότερες και εκλεκτότερες υψιφώνους μας, στην οποία ακόμη δεν έχουν δοθεί οι μεγάλοι λυρικοί ρόλοι που πραγματικά δικαιούται- διέθετε και τη νεανική κομψότητα του ρόλου και γερή φωνητική αρματωσιά και καθαρή άρθρωση[...]. Η όλη δουλειά, πάντως, πρόδιδε σοβαρή και στέρεη προετοιμασία και άριστη συνεργασία με την Παπαπετροπούλου, η έξοχη, «γαλλικής» ρευστότητας πιανιστική συνοδεία της οποίας πρόβαλε γλαφυρά τις εναλλαγές μουσικών θεμάτων (αναπληρώνοντας την απουσία ορχήστρας ) και επέτεινε με φίνες διακυμάνσεις ταχυτήτων και δυναμικών τη θεατρικότητα της παρουσίασης."
(Εφημερίδα των Συντασκτών, Γ. Σβώλος, Νοεμβριος 2016)
" Η καλοδουλεμένη ανάγνωσή τους έρευσε αβίαστα. Υπήρξε νευρώδης, με φροντισμένη παραγραφοποίηση βασισμένη σε καλοζυγιασμένες στίξεις και εναλλαγές ταχυτήτων και εντάσεων, φορτισμένη με στιγμές υπερχειλίζοντος λυρισμού αλλά και τραχιές κορυφώσεις.."
ΡΕΣΙΤΑΛ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ
(Καθημερινή, Δ. Κιουσόπουλος, Σεπτέμβριος 2016)
"Το πρώτο μέρος ήταν αφιερωμένο σε δημοφιλείς κλασικές άριες και, γνωρίζοντας τις καλλιτέχνιδες, δεν αμφιβάλλουμε ότι θα υπήρξε εξαιρετικό. Από την άλλη, το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε μια τραγουδίστρια, την οποία γνωρίζαμε καλά κυρίως ως κλασική σοπράνο, να ερμηνεύει αποκλειστικά έντεχνο ρεπερτόριο, μας επέτρεψε να εκτιμήσουμε καλύτερα τη σημαντική συνεισφορά της σε αυτό το είδος.
Γιατί η ερμηνεία της ήταν απολύτως γοητευτική: η Μυρσίνη Μαργαρίτη απέδωσε τα τραγούδια με την πάντοτε λαμπερή φωνή της αλλά χωρίς οπερατικό στόμφο, με εξαιρετική αίσθηση της μελωδικής γραμμής, με ερμηνευτική εκλέπτυνση τόση όση χρειαζόταν, και πάντοτε με συναίσθημα. Εξαιρετική ήταν και η συνοδεία της Ζωής Ζενιώδη, που είχε στη διάθεσή της ένα απλό όρθιο πιάνο.
Μικροφωνική ενίσχυση
Η προσέγγιση αυτή δικαίωσε τα τραγούδια σίγουρα περισσότερο από ό,τι κάνουν φωνές κομμένες και ραμμένες αποκλειστικά για το μικρόφωνο, χωρίς «βάθος». Ταυτόχρονα αποφεύχθηκε η υιοθέτηση μιας πιο «οπερατικής» αντιμετώπισης, που θα παραμόρφωνε τα τραγούδια σε κάτι που δεν είναι. Ισως αυτή είναι η χρυσή τομή που αναδεικνύει το έντεχνο τραγούδι με τον καλύτερο τρόπο. [..]
Στο τέλος του κανονικού προγράμματος οι δύο καλλιτέχνιδες πρότειναν στο κοινό τρία τραγούδια για να επιλέξουν ποιο θέλουν να ακούσουν. «Και τα τρία!» ήταν ομοθυμαδόν η απάντηση. Εισακούσθηκε"4η Μαλερ - ΚΟΑ /ΟΜΜΑ
(Εφημερίδα των Συντακτών, Γ. Σβώλος, Σεπτέμβριος 2016)
"Στο καταληκτικό μέρος το μέρος της μονωδού απέδωσε η Μυρσίνη Μαργαρίτη με υγιή, λαμπερή φωνή και ορθοτονικό, καλαίσθητο τραγούδι. Το στροφικό τραγούδι «Η επουράνια ζωή» ακούστηκε σε καλά γερμανικά και με καθαρή άρθρωση, ενώ η ακμαία υψίφωνος ανταποκρίθηκε με άνεση, ετοιμότητα και ακρίβεια στις απότομες μεταπτώσεις ταχυτήτων και τις έντονες αντιθέσεις δυναμικής. "
(Καθημερινή, Δ. Κιουσοπουλος, Ιούνιος 2016)
"Το τέταρτο μέρος της συμφωνίας είναι το τραγούδι «Η ουράνια ζωή» από τη συλλογή «Το μαγικό κέρας του παιδιού». Το ερμήνευσε η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Η λαμπερή παρουσία, λαμπερή φωνή και λαμπερή τεχνική της, το φωτεινό ηχόχρωμα και η ευλυγισία της φωνής της, την ανέδειξαν ιδανική ερμηνεύτρια [...] "
(Καθημερινή, Ν. Δοντάς, Ιούλιος 2016)
"Το τραγούδι του τελευταίου μέρους αποδόθηκε από την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη: δύσκολα θα φανταζόταν κανείς φωνή πιο ταιριαστά φωτεινή και αέρινη."
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΩΙΜΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ - ΣΤΕΓΗ
(musicpaper.gr, Μαρτιος 2016)
"Από τις καλύτερες νέες σοπράνο μας η Μυρσίνη Μαργαρίτη ήταν για άλλη μια φορά άψογη και με υποδειγματικό έλεγχο των ψηλών περιοχών της φωνής της, ειδικά στα απαιτητικά vocalizing μέρη που είχε σε κάποια σημεία. "
ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ - ΟΜΜΑ
(Online Merker, Δεκεμβριος 2015)
" Η Μυρσίνη Μαργαρίτη ήταν μια μαγευτική Βαλανσιέν με στρογγυλό, λυρικό ήχο."
ΜΕΣΣΙΑΣ - ΟΜΜΑ
(Αθηνόραμα, Δεκεμβριος 2015)
"Ρετσιτατίβα και άριες αποδόθηκαν με καθαρή εκφορά της αγγλικής από ένα γενικά ισορροπημένο κουαρτέτο μονωδών: η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη χάρισε τραγούδι εγνωσμένης δροσιάς και διαύγειας"
(Εφημεριδα των Συντακτών, Δεκέμβριος 2015)
"Το ενδιαφέρον της ακρόασης τροφοδότησαν έντονα και οι θεατρικά φορτισμένες ερμηνείες των μονωδών, χρωματισμένες με καλαίσθητους μανιερισμούς: [...]το λαμπερό, δεξιοτεχνικό τραγούδι της Μυρσίνης Μαργαρίτη[..]
Συναρπαστικά σφιχτοδεμένες ήχησαν οι γρήγορες, χαρούμενες άριες, συγκινητικά στοχαστικές οι λυρικές. Συνολικά ήταν μια θαυμάσια ερμηνεία που, παρά τη μεγάλη διάρκεια του «Μεσσία», κράτησε εύκολα αμείωτο το ενδιαφέρον.
(Αυγή, Δεκέμβριος 2015)
" Διαυγής και δροσερή υπήρξε στις άριές της η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη"
ΣΑΛΩΜΗ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
(Αθηνόραμα, Ιούλιος 2015)
" Την ανατρεπτική αυτή λυρική αφήγηση του βιβλικού μύθου απέδωσε πολύ καλά το σύνολο της διανομής, ανταποκρινόμενο άριστα στις φωνητικές απαιτήσεις των ρόλων αλλά και στα υποκριτικά ζητούμενά τους, όπως οριοθετήθηκαν από τον Καραθάνο. Αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη υπήρξε μία καλοτραγουδισμένη, αισθησιακή Σαλώμη, που έχτισε με μεγάλη τέχνη τις μουσικοδραματικές εντάσεις του χαρακτήρα."
(Αυγή/Κ. Λουκάκος , Ιούλιος 2015)
" Σημαντική φωνητική ομοιογένεια και υποκριτική προσαρμογή κατέγραψε ο επίσης νεαρός μπασοβαρύτονος Μάριος Σαραντίδης ως Ηρώδης. Ο ίδιος και η Erodiade la figlia της παθιασμένης Μυρσίνης Μαργαρίτη συνιστούν το κεντρικό δραματουργικό δίπολο στο ορατόριο, με την τελευταία να επιτίθεται χωρίς δίχτυ ασφαλείας στις απαιτητικές άριες ενός ρόλου που αναβίωσε για πρώτη φορά σε σύγχρονους καιρούς στην Perugia στα 1949 από μια σκανδαλιστικής agilité -τότε- Maria Meneghini Callas! Το τελικό ντουέτο τους υπήρξε κορυφαία στιγμή μουσικοδραματικής κορύφωσης και απήχησης, με το απότομο καταληκτικό αναπάντητο ερώτημα να συναγωνίζεται σε αντίκτυπο το επίσης ακροτελεύτιο εξαϋλωμένο εκείνο της «Ποππαίας» του Μοντεβέρντι..."
(Καθημερινή, Αύγουστος 2015)
" Τέλος, στον κεντρικό ρόλο η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη βρήκε την ισορροπία ανάμεσα στην αθωότητα και τη νοσηρότητα της έφηβης Σαλώμης. Τραγούδησε τη μουσική με λαμπερό ηχόχρωμα [...]"
(Εφημερίδα των Συντακτών, Ιούλιος 2015)
" Τους τέσσερις βασικούς ρόλους απέδωσαν πολύ καλά μονωδοί όπερας.[...] Στους δύο γυναικείους ρόλους απολαύσαμε τις υψιφώνους Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαρία Παλάσκα. Με φωνές ταιριαστά διαφοροποιημένες –φωτεινή, ανάλαφρη, ευκίνητη της κόρης, πιο μεστή, σκούρα, στριγκή της μάνας- οι δύο τραγουδίστριες απέδωσαν πολύ καλά την έντονα θεατρική μουσική που έγραψε γι’ αυτές ο Στραντέλα και, επιπλέον, υποστήριξαν άρτια τους ρόλους τους σκηνικά."
(Αυγή, Ιούνιος 2015)
" Η Σαλώμη των Latinitas Nostra αποδεικνύει ότι οι νεότεροι λυρικοί τραγουδιστές μπορούν να διακριθούν όχι μονάχα στα λυρικά μέρη αλλά και στην υπόκριση.[..] Ένα εντυπωσιακό δίδυμο αποτέλεσαν η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, στον ρόλο της Σαλώμης, που διακρίθηκε εξίσου στον αισθησιακό χορό των επτά πέπλων, υπό τους ήχους ενός ανατολίτικου τσιφτετελιού, και ο Μάριος Σαραντίδης, που ερμήνευσε τον Ηρώδη[..]"
(www.bookpress.gr, Ιούλιος 2015)
" Η απομάκρυνση από το αναμενόμενο άκουσμα και θέαμα υπογραμμίζει τη σύλληψη του απόλυτου πόθου της Σαλώμης (ερμηνευμένης υπέροχα από τη Μυρσίνη Μαργαρίτη) [...]"
KAFKA FRAGMENTE - KURTAG - ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
(Καθημερινή, Ιουνιος 2015)
" "Στη Στέγη το έργο απέδωσαν δύο πολύ καλοί μουσικοί, ο βιολιστής Αντώνης Σουσάμογλου, ο οποίος έχει επανειλημμένα αποδείξει την εξοικείωσή του με τη μουσική του 20ού αιώνα, και η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, η οποία σε κάθε νέα εμφάνισή της εκπλήσσει με τις ικανότητές της σε ένα εύρος ρεπερτορίου που αποδεικνύεται ευρύτατο, από την Παμίνα του Μότσαρτ έως τη Μελισάνθη του Ντεμπισί και από δεξιοτεχνικές μπαρόκ άριες έως τα τραγούδια του Κούρταγκ."
(Εφημερίδα των Συντακτών, Απρίλιος 2015)
"Οι δύο ικανοί, ακμαίοι σολίστες αναμετρήθηκαν με αυτοπεποίθηση με τις απάνθρωπες τεχνικές και εκφραστικές απαιτήσεις της γραφής του Κούρταγκ, προσφέροντας τελικά μια θαυμάσια ερμηνεία. [...] κάποιος δεν μπορεί παρά να δηλώσει ευγνώμων που, στο από άποψη εκσυγχρονισμού άνυδρο τοπίο της αθηναϊκής ζωής, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά αυτό το σημαντικό, σύγχρονο έργο."
(musicpaper.gr, Απριλιος 2015)
"Τέλος ο Αντώνης Σουσάμογλου, ένας αληθινά εκπληκτικός σολίστ του βιολιού, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να αντεπεξέλθει στην τρομερά δύσκολη παρτιτούρα αλλά αντίθετα απέδωσε ιδανικά όλες τις ιδιαιτερότητες της. Σε ανάλογο επίπεδο η Μυρσίνη Μαργαρίτη διέθετε κατά περίπτωση την ευθυμία ή ακόμα και το χιούμορ, την ανεμελιά, την επιφανειακή ή μη αδιαφορία προς τον περίγυρο αλλά ακόμα και την ικανή δόση ψύχωσης που σε ορισμένες στιγμές απαιτεί ο συνθέτης από την ερμηνεύτρια και την αψεγάδιαστη τεχνική για να τα εκφράσει μα και να τα υποστηρίξει. Μαζί και οι δυο τους, αληθινά από κοινού και στο έπακρο, ολοκλήρωσαν μιας σπάνιας ποιότητας αλλά και ενδιαφέροντος οπτικοακουστική εμπειρία από εκείνες που δεν έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε καθόλου συχνά."
ΧΑΥΝΤΝ - ΣΤΑΜΠΑΤ ΜΑΤΕΡ - ΟΜΜΑ
(Καθημερινή, Μάιος 2015)
"Ακόμα περισσότερο ικανοποίησε ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν τα λυρικά μέρη, η ευγένεια και η τρυφερότητα στο αργό μέρος της Συμφωνίας αλλά και σε αρκετά από τα μέρη του «Στάμπατ Μάτερ» όπως, για παράδειγμα, στην άρια της υψιφώνου «Ποιος μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά του». Συνέβαλε, βεβαίως, η φωτεινή φωνή της Μυρσίνης Μαργαρίτη, η οποία τραγούδησε με άριστα εστιασμένο, αβίαστα ελεγχόμενο ήχο ακόμα και στα μέρη μεγάλης δεξιοτεχνίας, όπως το τελικό «Αμήν». "
(Εφημερίδα των Συντακτών, Απρίλιος 2015)
Στιλιστικά προσανατολισμένη στην ιστορική ερμηνευτική, ικανοποιητικά ισορροπημένη από άποψη δυναμικής και ηχοχρωματικής μείξης, υπήρξε η συνεισφορά της χορωδίας και των τεσσάρων Ελλήνων μονωδών: της υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη, της μεσοφώνου Ειρήνης Καράγιαννη, του τενόρου Βασίλη Καβάγια και του βαθύφωνου Πέτρου Μαγουλά. Ειδικά για τη Μαργαρίτη θα προσθέταμε με έμφαση ότι, ασυζητητί, θα όφειλε η ΕΛΣ να την αξιοποιεί συχνότερα και σε βασικούς ρόλους, [...]"
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ _ ΚΙΘΑΡΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
(www.diavasinet.gr, Φεβρουαριος 2015)
"Οι καταξιωμένες Λαρισαίες καλλιτέχνιδες με σπουδές και καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποδείχθηκαν αντάξιες της φήμης τους, η μεν με την κρυστάλλινη φωνή της και την άνεσή της να περνάει από το ένα είδος στο άλλο και η δε να ερμηνεύει άψογα και με πάθος νότα προς νότα.
Αμφότερες λειτούργησαν ως συγκοινωνούντα δοχεία αφού συμπλήρωναν η μια την άλλη, αποδίδοντας ένα αποτέλεσμα πολύ υψηλού επιπέδου. [...] Οι δυο καλλιτέχνιδες χάρισαν στους Λαρισαίους μια αξέχαστη βραδιά και μια σπάνια μουσική εμπειρία."
ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΕΤΑΣ - ΚΟΑ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
(www.critics-point.gr, Γ. Λεωτσακος, Ιανουαριος 2015)
" [..] καὶ τὴν ἄρια Mein Herr Marquis (Ἀγαπητὲ κ. Μαρκήσιε) ἀπὸ τὴ Νυχτερίδα [Die Fledermaus, α´ ἐκτ. Βιέννη, 5.4.1874] ὅπου µάγεψε τὸ κοινὸ ἡ κρυστάλλινη κολορατούρα τῆς Μυρσίνης Μαργαρίτη. [..] Τὶ ἄλλο νὰ ποῦµε στὸν ἀρχιµουσικό, στοὺς µονῳδοὺς καὶ τὴν ὀρχήστρα ποὺ ξαναζωντάνεψαν τὴν ἐποχὴ τοῦ ἀείµνηστου προµάχου τῆς ἑλληνικῆς µουσικῆς καὶ ὀπερέτας ἀλησµόνητου ἀρχιµουσικοῦ Τότη Καραλίβανου (1901-1987), πέρα ἀπὸ ἕνα µεγάλο καὶ ὁλόψυχο εὐχαριστῶ γιὰ τὴν ἀνεκτίµητη προσφορά τους, ἰδεώδη ἀποχαιρετισµὸ στὸ ὅποιο µουσικὸ 2014; "
RAVEN - ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
(onassis-magazine, Ιανουαριος 2015)
" Στον ρόλο της Λενόρ η υπότροφος υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και στον ρόλο του ποιητή ο μπασοβαρύτονος Διονύσης Τσαντίνης: απέδωσαν το δυνατό κείμενο και την ενδιαφέρουσα μουσική σύνθεση με υπέροχες μουσικές φράσεις και ξεχωριστή λεκτική ευκρίνεια."
COSI FAN TUTTE - ΕΛΣ
(Καθημερινή, Οκτώβριος 2014)
" Η Μυρσίνη Μαργαρίτη, με μία θελκτική εξωστρέφεια και πολύ εκφραστική κίνηση, έδωσε δροσιά στην Ντεσπίνα."
(Αθηνόραμα, Οκτώβριος 2014)
" Το έξοχο γυναικείο τρίο συμπλήρωσε η αεικίνητη, ολόδροση και καλοτραγουδισμένη Ντεσπίνα της υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη, που έδωσε λαμπρό δείγμα των δυνατοτήτων της σε μία ανάθεση -επιτέλους!- αντάξια των πολλών χαρισμάτων της."
(Ελευθεροτυπία, Νοέμβριος 2014)
" Την πρώτη βραδιά κυριάρχησαν οι πανέμορφες κυρίες: η Μυρτώ Παπαθανασίου (Φιορντιλίτζι), η Ειρήνη Καράγιαννη (Ντοραμπέλα) και ακόμη περισσότερο η Μυρσίνη Μαργαρίτη (Ντεσπίνα) με την ευλύγιστη και ακριβή φωνή που ταιριάζει στο ρόλο."
(www.iefimerida.gr, Οκτώβριος 2014)
" Iδιαίτερης μνείας αξίζει η Μυρσίνη Μαργαρίτη που ερμήνευσε τη Δεσπίνα, μια γυναίκα έτοιμη να δοκιμάσει τις ηθικές αρχές, τα όρια του επιτρεπτού, να αποθεώσει τον έρωτα. Με νεύρο, διαύγεια και μέτρο η Μαργαρίτη πραγματικά έλαμψε επί σκηνής."
(www.diastixo.gr, Νοέμβριος 2014)
" Σπιρτόζα, δροσερή, η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη έλαμψε ως Ντεσπίνα παρά τις υπερβολές στις δύο μεταμφιέσεις της. "
(www.hellenicnews.com, Οκτωβριος 2014)
" Οι διακεκριμένοι πρωταγωνιστές έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις εμηνείες τους: η Μυρτώ Παπαθανασίου ως Φιορντιλίτζι, η Ειρήνη Καράγιαννη ως Ντοραμπέλλα, ο Διονύσης Σούρμπης ως Γλουλιέλμο, ο Αντώνης Κορωναίος ως Φερράντο, η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Ντεσπίνα και ο Χριστόφορος Σταμπόγλης στον ρόλο του Ντον Αλφόνσο εισέπραξαν θερμότατο χειροκρότημα για την σκηνική τους παρουσία και την φωνητική τους απόδοση."
(http://operatikos.blogspot.gr, Νοεμβριος 2014)
" I also enjoyed immensely the Despina of Mirsini Margariti. What a beautiful silvery voice she posseses, along with innate musical feeling for every phrase of the score. Her performance was comical without becoming over the top. A great singer,as well as actress."
BBC PROMS
(The Telegraph, Αύγουστος 2014)
" Δυο από τις άριες της Λαοδίκης από την όπερα του Χάσε "Σιρόης, ο βασιλιάς της Περσίας" επέτρεψαν στην σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη να επιδείξει την ασημένια απόχρωση της φωνής της. Είτε μεγάλες, ντελικάτες γραμμές, είτε τραγουδώντας με αττάκα ή με λαμπερές κολορατούρες, περιεκλειε επίσης και το συναισθηματικό εύρος αυτου του προπγράμματος"
(http://www.classicalsource.com, Αύγουστος 2014)
"Η Μυρσίνη Μαργαρίτη συναντησε τους μουσικούς για μια άρια από τον "Σιρόη". Εδώ, όπως και σε όλη την συναυλία, ο Πέτρου και οι ερμηνευτές του αποδείχθηκαν υψηλά ανταποκρινόμενοι σε κάθε συναισθηματική κίνηση της μουσικής, πραγματοποιώντας όλες τις απαιτούμενες αντιθέσεις χωρίς όμως να χρησιμοποιούν μανιέρες ή υπερβολές. Η άρια ‘Mi lagnerò tacendo’ ακούστηκε με λαχταριστό παλμό. Σε μια άλλη άρια από την όπερα, αργότερα στην συναυλία, ‘O placido il mare’, η Μαργαρίτη εκτέλεσε τις λαμπερές γραμμές κολορατούρας καθαρά και λαμπρά και χωρίς μπερδέματα."
(http://bachtrack.com, Αύγουστος 2014)
"Οι δυο άριες από τον Σιρόη που τραγούδησε η Μαργαρίτη εκφράζουν τυπικά συναισθήματα μπαρόκ: η “Mi lagnerò tacendo” είναι ένας θρήνος λόγω ερωτικής απόρριψης και η “O placido il mare” είναι μια άρια κολορατούρας που συγκρίνει την γυναικεία καρδιά με την θάλασσα, οι οποίες τραγουδήθηκαν ευφραδώς με ψυχή "
"Η Μ.Μαργαρίτη με την ασημένια κρυστάλλινη φωνή της ήταν η ιδανική ερμηνεύτρια για την απαιτητικότατη άρια απο τον Σιρρόη με τις τόσο δύσκολες κολορατούρες που τραγούδησε με άνεση και άψογη τεχνική και την άρια “Mi lagnerò tacendo” , όπου η φωνή της απέδωσε όλο το συναισθηματικό εύρος της μουσικής. Οι δύο κυρίες τραγούδησαν τέλος ένα χαριτωμένο ντουέττο απο την “Ολυμπιάδα” του Παιζιέλλο, ένα πραγματικό διαμάντι που δικαίως ξεσήκωσε το ενθουσιώδες κοινό."
ΣΙΡΟΗΣ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
(Καθημερινή, Ιούνιος 2014)
" Την άστατη, ιδιοτελή Λαοδίκη ερμήνευσε με ζωτικότητα και κέφι η Μυρσίνη Μαργαρίτη. Η δροσερή φωνή της κινήθηκε άνετα στη δεξιοτεχνική μουσική."
(Εφημερίδα των Συντακτών, Ιούνιος 2014)
" Αληθινή απόλαυση πρόσφεραν το φροντισμένο, λαμπερό τραγούδι και η ζεστή, ζωντανή σκηνική παρουσία της υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη (Λαοδίκη)."
(Αθηνόραμα, Ιούνιος 2014)
" Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη προσέφερε μία καλοτραγουδισμένη Λαοδίκη, τονίζοντας ζηλευτά την αμφισημία του μοναδικού καθαρά γυναικείου ρόλου."
(Ελευθεροτυπία, Ιούνιος 2014)
" Επίσης πάρα πολύ καλές ήταν η λαμπερή Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Λαοδίκη (επίσημη αρραβωνιαστικιά του Σιρόη, ο οποίος την απαρνείται)"
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΘΗ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
(critics-point.gr, Σεπτεμβριος 2014)
" Η προστιθέμενη αξία των «αυθεντικών» οργάνων αποκαλύφθηκε σε στιγμές όπως η άρια της σοπράνο «Ich folge Dir gleichfalls», όπου το κρυστάλλινο ηχόχρωμα της Μυρσίνης Μαργαρίτη πλαισιωνόταν σε ευπρόσδεκτα ποιμενικό ύφος, ενώ η ίδια έλαμψε σεραφικά και στη δωρικής λιτότητας άρια αναγγελίας θανάτου του Ιησού."
(Καθημερινή, Μάιος 2014)
"Θαυμάσια υπήρξε ακόμα μία φορά η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, με φωνή καθαρή και φωτεινή, ευγένεια ύφους και αντίληψη της αισθητικής της μουσικής."
(Αθηνόραμα, Απρίλιος 2014)
"Από το οπωσδήποτε ισορροπημένο κουαρτέτο των μονωδών (Μαργαρίτη, Νέζη, Καβάγιας, Μαγουλάς ), που χάρισε στιλιστικά ενημερωμένο τραγούδι και εμπλούτισε με τη συμμετοχή του τον ήχο της χορωδίας, στις άριες και τα αριόζι διακρίθηκαν περισσότερο η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και -[..]- ο μπάσος Πέτρος Μαγουλάς (Ιησούς )."
(Εφημερίδα των Συντακτών, Απρίλιος 2014)
"Γύρω από αυτούς τους δύο, άρθρωσαν τις επί μέρους συμμετοχές τους σε ρόλους και άριες οι τρεις άλλοι μονωδοί: η μεσόφωνος Μαίρη-Ελεν Νέζη με τη μεστή, θερμή φωνή και το τελειοθηρικά πλασμένο, ευγενικά θλιμμένο τραγούδι της, η Μυρσίνη Μαργαρίτη με τη δροσερή, τονικά ασφαλή φωνή και το δικό της, δεξιοτεχνικά κινητικό τραγούδι (γιατί άραγε δεν την ακούμε συχνότερα και στην ΕΛΣ;), ο νεανικός τενόρος Βασίλης Καβάγιας."
ΟΠΕΡΕΤΑ "ΠΙΚ ΝΙΚ" - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
(Ελευθεροτυπία, Μάρτιος 2014)
" Το έργο υπηρέτησε μια εξαιρετική διανομή ηθοποιών και τραγουδιστών. Τα λυρικά ζευγάρια ήταν η πραγματικά λαμπερή Μυρσίνη Μαργαρίτη (Λόλα) και ο ευαίσθητος Δημήτρης Ναλμπάντης (Βερδελής)"
( Εφημερίδα των Συντακτών, Φερβουάριος 2014)
" Με ίδια άνεση κινήθηκαν η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, διαθέτοντας ιδανικό συνδυασμό φωνητικής άνεσης και απολαυστικά πικάντικης σκηνικής παρουσίας."
(Αθηνόραμα, Φεβρουάριος 2014)
" Ακμαίοι λυρικοί τραγουδιστές, όπως η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη (Λόλα ) και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη (Νίνα ) ή ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός (Αργυρός ) συνδύασαν την τόσο κρίσιμη φωνητική γενναιοδωρία με έντονη σκηνική παρουσία."
(Αυγή, Ιουνιος 2014)
"Ναλμπάντης και η Μυρσίνη Μαργαρίτη πάντως, η τελευταία ως σκηνική μνηστή του Λόλα Φραμπαλά, πολέμησαν ηρωικά για τη δικαίωση των μεγάλων ποθοπλάνταχτων μελωδιών των δύο ερωτευμένων, βοηθούμενοι από μια «Καμεράτα» με αίσθηση χρωμάτων και δυναμικής, υπό τον τρυφερό απέναντι στις φωνές μαέστρο Πέτρου"
ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΜΕΡΑΤΑ
(Η Αυγή, Απρίλιος 2014)
"Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη επίδοση, [...], επέτυχε εν πρώτοις η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη. Μας γοήτευσε η δροσιά και η ακύμαντη γραμμή στο τραγούδι της, η μουσικότητα του ευχάριστου μεταλλικού ηχοχρώματος και η ευκρινής άρθρωση του κειμένου [...]"
(Εφημερίδα των Συντακτών, Ιανουάριος 2014)
" Τα απαιτητικής δεξιοτεχνίας φωνητικά αποσπάσματα ερμήνευσαν τρεις έμπειρες, ακμαίες κυρίες της λυρικής τέχνης: η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και οι μεσόφωνοι Μαίρη-Ελεν Νέζη και Ειρήνη Καράγιαννη. Το τραγούδι τους υπήρξε στιλιστικά ενημερωμένο, τεχνικά άνετο, καλαίσθητο και εκφραστικά ψαγμένο, με πειστικά θεατρική αίσθηση του δραματικού χρονισμού. Οι φωνές πρόβαλαν σβέλτες, ανάλαφρες, καλογυμνασμένες, με σαφώς διακριτά ηχοχρώματα και αντιπαρατέθηκαν ηδονικά στο ντούο και το τρίο από την «Ολυμπιάδα» του Παϊζιέλο, όπου οι δύο μεσόφωνοι ανέλαβαν τους ανδρικούς ρόλους."
(Αθηνόραμα, Ιανουάριος 2014)
"Η Μαργαρίτη, η ακμαιότερη λυρική σοπράνο της χώρας που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται αντιστρόφως ανάλογα της αξίας της, ξεχώρισε κυρίως για την επιτυχημένη απόδοση της δυσκολότατης δεξιοτεχνικά άριας του Αμύντα από την «Ολυμπιάδα» του Βιβάλντι. "
(Καθημερινή, Ιανουάριος 2014)
" Τα φωνητικά μέρη απέδωσαν τρεις κυρίες, οι οποίες πάνω απ’ όλα διακρίνονται για τη μουσικότητά τους: η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και οι μεσόφωνοι Μαίρη-Ελεν Νέζη και Ειρήνη Καράγιαννη. Η Μαργαρίτη έκανε καλά που επέστρεψε στη δεξιοτεχνική άρια του Αμύντα από την «Ολυμπιάδα» του Βιβάλντι [..] την απέδωσε απολαυστικά. [..] Εξοχα ήταν τόσο το ντουέτο από την «Ολυμπιάδα» του Παϊζιέλο, που απέδωσαν οι Μαργαρίτη και Νέζη, όσο και το τρίο από την ίδια όπερα [...] Το κοινό της ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας επιβράβευσε τους καλλιτέχνες με μεγάλο ενθουσιασμό."
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΝΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΚΑΜΕΡΑΤΑ
(Εφημερίδα των Συντακτών, Ιανουάριος 2014)
"Ο Πέτρου κατένειμε τις πάρτες των δύο υψιφώνων σε υψίφωνο και μεσόφωνο, εμπλουτίζοντας το ακρόαμα με ηδονικές ηχοχρωματικές αντιπαραθέσεις όταν οι δυο φωνές τραγουδούσαν μαζί («Domine Deus»). [..] Εξαιρετικές ήσαν οι συνεισφορές των δύο τραγουδιστριών, καλά εστιασμένος, ακριβής, εύπλαστος και ισορροπημένος ο ήχος της χορωδίας. "
(Καθημερινή, Ιανουάριος 2014)
" Ιδανική υπήρξε η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη με φωνή απίστευτης καθαρότητας, εστιασμένη, τονικά ακριβή και σίγουρη, δεξιοτεχνικά άρτια και κυρίως εκφραστική: το μέρος «Et incarnatus est» αποδόθηκε υποδειγματικά."
(Αθηνόραμα, Δεκέμβριος 2013)
"Αποκορύφωμα της υπήρξε μία από κάθε άποψη εκπληκτική εκτέλεση της Λειτουργίας σε ντο ελ. (ΚV 427 ). Στο συναρπαστικό ακρόαμα συνέβαλαν το άψογο ορχηστρικό παίξιμο σε όργανα εποχής (διάφανο από τα έγχορδα, αιθέρια ποιητικό από τα ξύλινα, λαμπερό και στιβαρό από τα χάλκινα πνευστά ), το εστιασμένο, ευέλικτο τραγούδι της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων και μία εξαίρετη διανομή 4 εκλεκτών μονωδών. Την παράσταση έκλεψε η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη με τραγούδι ζηλευτής ευγένειας, δροσιάς και δεξιοτεχνίας.[..]Συγκεφαλαιωτικά: μία ακόμη συναυλία ευρωπαϊκού επιπέδου που τιμά όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές της... "
"CLAUDE DEBUSSY: LA MUSIQUE A MOI"
(Εφημερίδα των Συντακτών, Δεκέμβριος 2013)
" Τα τραγούδια αποδίδει ιδανικά με λεπτή, αιθέρια φωνή και άψογα γαλλικά η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη"
(Καθημερινή, Δεκεμβριος 2013)
"Ιδανική για τα τραγούδια του συνθέτη υπήρξε η φωτεινή, καθαρή, αισθαντική φωνή της Μυρσίνης Μαργαρίτη, με ηχόχρωμα νεανικό και δροσερό όπως επίσης άριστη προφορά και άρθρωση. Ως Μελισσάνθη ενσάρκωσε ιδανικά τη μυστηριώδη γυναίκα - παιδί που δημιούργησαν οι Μέτερλινκ και Ντεμπισί. "
ΡΟΣΣΙΝΙ - "ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ"/ΕΛΣ
(Εφημερίδα των Συντακτών, Οκτώβριος 2013)
"Στο δίδυμο των δύο κακιασμένων ετεροθαλών αδελφών της ηρωίδας, Κλορίντε και Τίσμπε, απολαύσαμε τις Μυρσίνη Μαργαρίτη και Ελένη Δάβου, που αντικατέστησαν τις αρχικά αναγγελθείσες τραγουδίστριες. Φωνητικά τραγούδησαν με ακρίβεια όσα ζητά ο Ροσίνι, ενώ υποκριτικά ανταποκρίθηκαν με κέφι στις επικίνδυνων ισορροπιών απαιτήσεις δύο άχαρα καρατερίστικων ρόλων. "
(Athens Voice/ Νοέμβριος 2013)
"...άλλοτε από τις δύο αδελφές της, Κλορίντα και Τίσμπε –τις υποδύθηκαν οι άψογες φωνητικά και με έμφυτο κωμικό ταλέντο, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Ελένη Δάβου."
(Πρώτο Θέμα, Οκτώβριος 2013)
"Οι κακές αδελφές της Σταχτοπούτας Μυρσίνη Μαργαρίτη και Ελένη Δάβου έπλασαν δύο ιδιαιτέρως κωμικές φιγούρες αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια. "
ΜΟΤΣΑΡΤ - ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ/ CUORE PER ARTE
(Εφημερίδα των Συντακτών, Ιούλιος 2013)
"H Μυρσίνη Μαργαρίτη μας χάρισε μια φρέσκια, εντυπωσιακά καλοτραγουδισμένη Παμίνα, που ασφαλώς θα άξιζε να ακουστεί και στην πλήρη της εκδοχή, στη σκηνή του «Ολύμπια».
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
(Καθημερινή, Απρίλιος 2013)
" Στο κλίμα του υψηλού επιπέδου των ομιλιών και ενώ μνημεία και τοποθεσίες φυσικού κάλλους από όλο τον κόσμο προβάλλονταν στην οθόνη ακολούθησε μουσικό ιντερμέδιο με τον πιανίστα-τσεμπαλίστα Γεράσιμο Xοϊδά και τη σοπράνο Mυρσίνη Mαργαρίτη που γοήτευσαν με το ηχόχρωμα της ερμηνείας τους."
ΜΟΤΣΑΡΤ - ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ/ΕΛΣ
(www.classicalmusic.gr, Μάρτιος 2013)
" Ο βαρύτονος Χάρης Αδριανός (Παπαγκένο), η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη(Παπαγκένα) και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής (Μονόστατος) προσέδωσαν με χάρη, άνεση και φρεσκάδα σωστούς, ισορροπημένα καρατερίστικους τόνους στους ρόλους τους"
(www.operattika.gr, Μάρτιος 2013)
"Φωνητικά τα πράγματα κινήθηκαν σε ανόμοιο επίπεδο, με έναν πολύ καλό Ταμίνο του Α.Κορωναίου, μια καλή Παμίνα της Μ. Μητσοπούλου και μία πολύ καλή Παπαγκένα της Μ.Μαργαρίτη."
ΧΑΥΝΤΝ - Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ/ ΚΑΜΕΡΑΤΑ
(Αυγή, Κ. Λουκάκος, Φεβρουάριος 2013)
" Από τους 3 σολίστ ευχερώς διακρίθηκε η πολυτάλαντη Μυρσίνη Μαργαρίτη, με κρυστάλλινη κολορατούρα, εξαιρετική γραμμή και μ’ έναν απόηχο φωνητικού μειδιάματος που απεγνωσμένα αποζητούμε μετά τη μεγάλη Ρίτα Στράιχ."
(Καθημερινή, Ν. Δοντάς, Ιανουαριος 2013)
"Από τους τρεις σολίστες ξεχώρισε η καθαρή, εστιασμένη και δεξιοτεχνικά άνετη φωνή της Μυρσίνης Μαργαρίτη, η οποία απέδωσε τα μέρη του αρχάγγελου Γαβριήλ και της Εύας."
(Η Εφημερίδα των Συντακτών, Γ. Σβώλος, Ιανουάριος 2013)
"Τραγουδώντας με καλαισθησία και άρτια τεχνική, η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη δάνεισε τη φωτεινή, εύκαμπτη φωνή της στην Εύα και στον Γαβριήλ"
(Αθηνόραμα, Ε. Χωριατάκης, Ιανουάριος 2013)
"Καλός ήταν ο συντονισμός της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων και των 3 ακμαίων μονωδών, από τους οποίους εντυπωσίασε η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη με ολόδροση, μουσικοδραματικά άψογη παρουσία."
ΤΙΜΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β. ΦΙΔΕΤΖΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΑ/ΟΜΜΑ
(www.classicalmusic.gr, Ε. Χωριατάκης, Ιανουάριος 2013)
"Όπως πάντα, η Μαργαρίτη χάρισε τελειοθηρικό τραγούδι, προσφέροντας ένα εξίσου ενδιαφέρον -πλην διαφορετικό- πορτρέτο του νεανικού έρωτα του Αντοάλντο από αυτό της Λένιας Ζαφειροπούλου. "
ΤΡΕΙΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ΣΤΟ ΤΣΑΙ ΜΟΥ, GAZARTE
(http://www.enikolopoulou.gr, Δεκέμβριος 2012)
“Οι τρεις σοπράνο, μαζί με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη και το κουαρτέτο
Κοχλίας πρότειναν έναν εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης της όπερας, φρέσκο και
δυναμικό, που στόχο έχει να ανατρέψει όποια στερεότυπα ακολουθούν ακόμα τη λυρική
τέχνη για το ευρύ κοινό…. Ισορροπώντας ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, την
ευαισθησία και το χιούμορ, τα τρία κορίτσια εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους σε
άριες του ρεπερτορίου και τραγούδια του μουσικού θεάτρου, αποδεικνύοντας ότι η
μεγαλύτερη δύναμη μιας λυρικής φωνής είναι η αμεσότητά της”
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑΤΑ
(Εξπρες, Γ. Λεωτσακος, Σεπτέμβριος 2012)
"4) BIBAΛNTI: «Siam navi» («καράβια είμαστ'Α έρμαια», β'Α πράξη, 5η σκηνή) από την όπερα «H Oλυμπιάδα» [L'Α Olimpiade, κείμ. Mεταστάσιου, α'Α εκτ. Bενετία, θέατρο Sant'Α Angelo, 17.2.1734], με ιλιγγιώδεις «κολοτούρες» (υψίφωνος Mυρσίνη Mαργαρίτη - bravissima!).
5) ΓKΛOYK KPIΣTOΦ BIΛIMΠAΛNT (1714-1787): δύο αποσπάσματα από την 3πρακτη όπερα «Oρφέας και Eυρυδίκη» [Orfeo ed Euridice, κείμ. Ranieri de'Α Calzabigi, α'Α εκτ. Bιέννη, Burgtheater, 5.10.1762], η πασίγνωστη άρια «Che faro senza Euridice» [Tι θα κάμω χωρίς την Eυρυδίκη;] (μεσόφωνος Eιρήνη Kαράγιαννη) και το ντουέτο «Vieni, appaga il tuo consorte» [Έλα, δώσε στο ταίρι σου χαρά] (Mαργαρίτη/Kαράγιαννη). Oι τρεις τελευταίοι αριθμοί (3,4,5) στάθηκαν απογειώσεις, διαδοχικά, εκθαμβωτικής δεξιοτεχνίας και σκηνικής μουσικότητας. "
(www.musicpaper.gr Γ. Μονεμβασιτη, Σεπτέμβριος 2012)
"Η επομένη επιλογή προερχόταν από την όπερα L’ Olimpiade - Η Ολυμπιάδα, RV 725, του Βιβάλντι. Ήταν η άρια της Αμίντα Siam navi all’onde algenti - Είμαστε καράβια σε παγωμένα κύματα, η οποία κοσμεί την πέμπτη σκηνή της τρίτης πράξης του έργου. Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, η οποία την ερμήνευσε, ανέπτυξε πλήρως τις αναμφισβήτητες δεξιοτεχνικές της ικανότητες - είναι άρια που τις χρειάζεται. "
CARMINA BURANA - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ
("Ελεύθερος", Κ. Σγούρδας, Αύγουστος 2011)
"..από τους σολίστ ξεχωρίσαμε την σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, η οποία με ωραιότατη, δροσερή φωνή, καθαρή τεχνική, τονική ακρίβεια και και αψεγάδιαστες ψηλές νότες κέρδισε τις εντυπώσεις στα μέρη “Siqua sine soclo”, “Stetit puella”, “In trutina”, and “Dulcissime”."
Η ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΠΠΑΙΑΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2011
(Καθημερινή, Ν. Δοντάς, Ιούλιος 2011)
"Ξεχώρισαν ο ποιητικός Όθωνας της Καρολίνας Μπλιξτ, η δροσερή Δρουσίλα της Μυρσίνης Μαργαρίτη, η εκφραστική Ρομίνα Μπάσο ως Αρνάλτα."
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ - HANDEL, OMMA 2011
(Καθημερινή, Ν. Δοντάς, Απρίλιος 2011)
"Λαμπερή, δεξιοτεχνικά σίγουρη και με ευγένεια έκφρασης ερμήνευσε τον ρόλο του Αγγέλου η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη. "
(Ελευθυερτοτυπία, Γ. Σβώλος, Απρίλιος 2011)
"οι επιδόσεις των σολίστ υπήρξαν μουσικά θαυμάσιες, δοσμένες καλαίσθητα, με αβίαστες, ασφαλείς δόσεις δεξιοτεχνίας και επιπλέον φορτισμένες με ταιριαστές, ισορροπημένες δόσεις στιλιζαρισμένης θεατρικότητας."
ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ, Εθνική Λυρική Σκηνή 2011
(Αυγή, Κ. Λουκάκος, Ιανουάριος 2011)
"Στα ατού της παράστασης συναριθμούνται και τα τα 3 αγόρια (Ν. Χαζιράκη, Θ. Μπάκα -πότε θα την ακούσουμε σε κάτι μπαρόκ;-, Β. Πετρογιάννη) και η Παπαγκένα της Μυρσίνης Μαργαρίτη"
CAFE ZIMMERMANN, OMMA 2010
(Ελευθεροτυπία, Σβώλος, Νοέμβριος 2010)
"Η συναυλία ολοκληρώθηκε με μια θαυμάσια, εξωστρεφούς λάμψης ερμηνεία της «Καντάτας του Καφέ» από την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο -δυστυχώς ακριβοθώρητο πλέον στην Ελλάδα- και τον τενόρο Γιόχαν Κρίστενσον. *
(Καθημερινή, Δοντάς, Νοέμβριος 2010)
"Ακολούθησαν το [..] και, τέλος, η «Καντάτα του καφέ», με πολύ καλούς σολίστες τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον τενόρο Γιόχαν Κρίστενσον.
(Απογευματινή, Χωριατάκης)
"...μουσικοδραματικά επιτυχημένη ήταν η ερμηνεία της «Καντάτας του Καφέ». Της καλής διανομής (Χριστογιαννόπουλος, Κρίστενσον) ηγήθηκε η δροσερή, καλοτραγουδισμένη Λίσχεν της υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη."
MICAELA/CARMEN, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ 2010
(Αυγή, Κ. Λουκάκος, Αυγουστος 2010)
"..η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη επανέλαβε την λαρισινή επιτυχία της στον δυσχερέστατο ρόλο της Μικαέλα."
ΡΕΣΙΤΑΛ, AULA UNI HALLE Γερμανία
(Uni Magazin, Juni 2010)
"Με την αισθαντική φωνή της, τα απαλά και γεμάτα συναισθήματα εκφραστικά μέσα, τα οποία αφήνονται να εξελιχθούν και σε πιο δραματικα, αφησε τους ακρατές (η Μ. Μαργαρίτη) να συμπασχουν με την Μινιόν και προσέφερε επίσης με ιριδίζοντα χρώματα λαμπερές εντυπώσεις από την πατρίδα της.
Τα „Ridente la calma” KV 152 (210a) και „Als Luise die Briefe ihres ungetreuen Liebhabers verbrannte” KV 520 του Mozart άνοιξαν το πρόγραμμα και δώσαν την δυνατότητα στην τραγουδίστρια να δημιουργήσει ξεχωριστούς κόσμους συναισθημάτων με διαφορετικα φωνητικά και δραματικα μέσα. [...](Schumann)Η Μυρσίνη Μαργαρίτη καταφερε να εκφράσει την λαχταρα για την πατρίδα και τον απομακρυσμένο έρωτα με μεγάλη ένταση. [..](Strawinsky)Εκπληκτικά εύκολα κυρίευσε η Μ. Μαργαρίτη τα συνεχώς μεταβαλόμενα πηδήματα ρεγκίστερ από χαμήλά ως ψηλά χωρίς δυσκολία. Εδώ διατήρησε την λυρική της βάση.[..](Britten) Τα μεμονομένα τραγούδια είναι γεμάτα αντιθέσεις: μεγάλες μελωδικές γραμμές αλλάζουν σε κολορατούρες, ποικιλματα και περάσματα ρετσιτατίβων.Η φωνή της Μαργαρίτη καταφερε να ανταποκριθέι σε όλες τις διαφορετικές απαιτήσεις σε όλους τους τομείς.[..](Ravel)Τα μεμονωμένα καμμάτια ερμηνευσε η Μαργαρίτη με παρα πολύ αφοσίωση"
SYLVIA/L´ Isola Disabitata Φεστιβάλ Αθηνών 2010
OPERA NOW
"The soprano Myrsini Margariti was an ideal choice for the young, innocent Sylvia, who has grown up without ever encountering men; she channeled her light, sonorous, youthfull voice to an artful, agile aria with delightful virtuoso climaxes."
(ελευθεροτυπία, Γ. Σβώλος, Ιούνιος 2010)
"..ως νεαρή και... άμαθη από άνδρες Σύλβια η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη έλαμψε με το αριστοτεχνικό, εξωστρεφές τραγούδι και την ολόφρεσκη, ηχηρή φωνή της."
(Αθηνόραμα, Ιούνιος 2010)"Στη γεμάτη άμμο σκηνή που έστησε ο Πάρης Μέξης, η Ειρ. Καράγιαννη, ο Αντ. Κορωναίος, η Μ. Μαργαρίτη και ο Χ. Ανδριανός είχαν κάποιες εξαιρετικά καλές ερμηνευτικές στιγμές".
(Καθημερνινή, Ν. Δοντάς, Ιούνιος 2010)"Η Μυρσίνη Μαργαρίτη ήταν δροσερή ως Σύλβια, τραγούδησε με μουσικότητα τις άριές της"
(Εξπρές, Λεωτσάκος, Ιούνιος 2010)
"Μόνον εγκώμια για τις φωνητικές επιδόσεις των τραγουδιστών"
Ρεσιτάλ Ίδρυμα "Αλέξανδρος Ωνάσης"
( περιοδικό του Συνδέσμου υποτρόφων του Ιδρ. "Αλέξανδρος Ωνάσης". 'Αννα Παγκάλου, Μάρτιος 2010)
"Η φωνή της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη είναι ζεστή, καθαρή και ευέλικτη· η πιανιστική τέχνη της Έλενας Λαζαρέτου, γεµάτη ευαισθησία, σεβασµό και θέρµη, τόσο στην συνοδεία όσο και στα σόλο κοµµάτια. Μαζί κινήθηκαν µε θαυµαστή δεξιοτεχνία ανάµεσα σε διαφορετικά µουσικά ιδιώµατα, αποδίδοντας εξαιρετικά το είδος της µουσικής και το ύφος του κάθε συνθέτη. Ανέδειξαν, έτσι, µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την υποκριτική διάσταση της µελοποιηµένης ποίησης και του µουσικού θεάτρου. Για καλή µας τύχη, και οι δυο τους αγαπούν τα ταξίδια, φανταστικά και µη, τον Ιούλιο Βερν και την µουσική κουλτούρα των διαφόρων χωρών. Έτσι, δεν διστάζουν να πετούν πάνω από την γη, παρασύροντας µαζί το κοινό τους."
CD APOLLO E DAFNE
(Johan van Veen, MusicWeb International)
"Με τον Nikolay Borchev ο ρόλος του Απόλλωνα είναι εξαιρετικά δοσμένος. Δίνει ένα τέλειο προτρέτο της αλαζονείας του Απόλλωνα και η ερμηνεία του είναι τεχνικά σίγουρη και στυλιστικά πειστική.Η εκφορά και η εκτέλεση της κολορατούρας είναι εντυπωσιακή[..]. Η Μυρσίνη Μαργαρίτη τα καταφέρνει εξίσου καλά στην ερμηνεία της του ρόλου της Δάφνης.Έχει μια όμορφη φωνή η οποία είναι απόλυτα ταιριαστή με αυτόν τον ρόλο [..]Τα ρετσιτατίβι δίνονται με την σωστή αναλογία ρυθμικής ελευθερίας. Στους διάλογους η δράση μεταξύ των δύο χαρακτήρων είναι πολύ καλή. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του ντουέτου 'Deh! lascia addolcire' στο οποίο το μουσικό υλικό των δύο πρωταγωνιτών είναι ριζικά διαφορετικό , αντικατοπτρίζοντας τον μεταξύ τους ανταγωνισμό."
( Περιοδικό του Συνδέσμου υποτρόφων του Ιδρ. "Αλέξανδρος Ωνάσης". Διονύσης Μαλούχος, Μάρτιος 2010)
"Η Μυρσίνη Μαργαρίτη, η οποία πρόσφατα εµφανίστηκε µε εξαιρετική επιτυχία και στην χριστουγεννιάτικη συναυλία του Συνδέσµου Υποτρόφων, διακρίνεται πάντα για τις φωνητικές της ευκολίες, την άνεση στο γερµανικό ρεπερτόριο, την υπεύθυνη και στέρεη απόδοση του µουσικού κειµένου, την όµορφη χροιά φωνής, καθώς και την άψογη και αποτελεσµατική συνεργασία της µε διευθυντές ορχήστρας και µουσικά σύνολα. Οι αρετές αυτές είναι εµφανείς και στην συγκεκριµένη δισκογραφική παραγωγή, καθιστώντας εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός της επιτυχηµένης παρουσίας της σε τελείως διαφορετικές πλευρές του οπερατικού ρεπερτορίου, από τα σπανίως ακουόµενα έργα του Handel, στην παρούσα περίπτωση, έως την Κάρµεν του Bizet, στο εξαιρετικό ανέβασµα της οποίας πρωταγωνίστησε -στα τέλη ∆εκεµβρίου του 2009 - στην Λάρισα."
(Péché de classique, Μάρτιος 2010)
"Οι δύο τραγουδιστές είναι εξαιρετικοί, αλλά και ποιός δεν θα ήταν με μια τέτοια ορχήστρα! Η Μυρσίνη Μαργαρίτη είναι μια ακτινοβόλα Δάφνη με υπέροχα χρώματα"
(klassik.com, Απρίλιος 2010)
"Η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Δάφνη δεν μένει πίσω. Με μαλακό, στρογγυλό τραγούδι και επίσης όχι πολύ συγκρατημένο ερμηνεύει την κόρη του Πηνειού."
(MDR - Figaro, Φεβρουάριος 2010)
Υπεροχες ΦωνέςΗ φωνή της (Μυρσίνης Μαργαρίτη) εχει την ικανότητα να μεταβάλλεται σε τεράστιο βαθμό, και καλύπτει θαυμάσια την λυρική όπως και την δραματική περιοχή"
(Mitteldeutsche Zeitung, Φεβρουάριος 2010)
Μαζί με την Μυρσίνη Μαργαρίτη έλαμψε o προσκεκλημένος σολίστ από την κρατική όπερα του Μονάχου"
ΡΕΣΙΤΑΛ - Λαρισα 2010
(Ελευθερια, Φεβρουάριος 2010)
"Πολύ σπάνια δίνεται η ευκαιρία στους Λαρισαίους Φιλόμουσους να απολαύσουν ένα ρεσιτάλ φωνητικής τεχνης τόσο υψηλού επιπέδου, σαν αυτό που μας έδωσε το δίδυμο Μυρσίνη Μαργαρίτη - Δημήτρης Κτιστάκης[...]Η Λαρισαία σοπράνο με τον δυναμισμό του ταλέντου της έλαμπε από εσωτερική ένταση και ψυχισμό, αποδίδοντας την ίδια ουσία και το ρίγος των συναισθημάτων που εξέφραζε το τραγούδι στα έργα που ερμήνευσε.[...]το ακροατήριο δεν ήξερε τι να πρωτοθαυμάσει: τη λεπτή λυρική σαγήνη της φωνής της, με τον δυναμισμό και τα ποικίλματα μιας κολορατούρας; Την εκθαμβωτική παρουσία της; Την σκηνική της άνεση και χάρη; Το υποκριτικό της ταλέντο; Τη χαρισματική φυσικότητα της έκφρασης; Την εκστατική φωνητική υπέρβαση; Τις ευρύχωρες μεγάλες καμπύλες στο σμίλευμα της μουσικής φράσης ή την άψογη άρθρωση που δεν έχανε κατ' ελάχιστον τη μουσικότητα της; Ίσως όλα αυτά και ακόμα περισσότερα! Το αποτέλεσμα ήταν ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ τραγουδιού που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε."
MICAELA/CARMEN - ΟΠΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 2009
(Ελέυθερος, K. Σγούρδας, Φεβρουάριος 2010)
"Η Λαρισαία Μυρσίνη Μαργαρίτη, θαυμάσια μουσικός, την οποία έχουμε χαρεί τα τελευταία χρόνια και σε άλλες όπερες, αντιμετώπισε τον ρόλο της Michaela με ασυναγώνιστη φρεσκάδα, εκφραστικότητα και φωνητική επάρκεια."
(Εξπρες, Γ. Λεωτσάκος, Ιανουάριος 2010)
"Χάρμα φωνητικής δροσιάς και απέριττης σκηνικής γοητείας η Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μικαέλα"
(Αυγή, Κ. Λουκάκος, Ιανουάριος 2010)
"Η Μυρσίνη Μαργαρίτη πρόσφερε μια δροσερή και νεανική Μικαέλα"
ελευθερία Δεκέμβριος 2009"Το τραγούδι της Μαρίας Παπαρίζου στο ρόλο της Κάρμεν και της Μυρσίνης Μαργαρίτη ως Μικαέλας, υπέροχο. Η θαυμάσια ποικιλία και καθαρότητα των μελωδικών γραμμών καθιστούν τις ερμηνείες τους άξιες για παραστάσεις αξιώσεων στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα."
(artfools Δεκέμβριος 2009)
"Οι πρωταγωνιστές ,έδωσαν πραγματικά το καλύτερο. Εντύπωση μας προκάλεσαν οι ερμηνείες της Μυρσίνης Μαργαρίτη ως Michaela και του Δημήτρη Πακσόγλου ως Don jose. Ειδικά η Μυρσίνη Μαργαρίτη έδωσε πάρα πολύ όμορφα το χαρακτήρα της ήπιας, ερωτευμένης, γλυκειάς κόρης της επαρχίας ."
ΑΛΚΗΣΤΗ -ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 2009
( Βραδυνή Α. Σπανίδης, Δεκέβριος 2009)
"..,αλλά μεγάλη έκπληξη απετέλεσαν οι παρουσίες του νεαρού Β. Καβάγια στον ρόλο του Εύανδρου και η εξαιρετική Μ. Μαργαρίτη που κυριολεκτικά έλαμψε τόσο με την υπέροχη καθαρή φωνή της όσο και με την παρουσία της, χαρίζοντας μας μαζί με την Μ. Βλαχοπούλου ένα υπέροχο ντουέτο στη Β! Πράξη κλέβοντας κυριολεκτικά την παράσταση."
(Απογευματινή,Ε. Χωριατάκης, Νοέμβριος 2009)
"Από το κουαρτέτο των Κορυφαίων ξεχώρισε η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη με άρτια στιλιζαρισμένο, κρυστάλλινης καθαρότητας τραγούδι"
(Eλευθεροτυπία, Γ. Σβώλος, Οκτώβριος 2009)
"Υψηλού επιπέδου ήταν οι συνεισφορές όλων των Ελλήνων μονωδών στους δεύτερους ρόλους.[..]Το κουαρτέτο των τεσσάρων «Κορυφαίων» με το υποδειγματικά συνταιριασμένο ηχοχρωματικό φάσμα χάρισε ωραίες επιμέρους ερμηνείες: η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, η μεσόφωνος Μαρία Βλαχοπούλου, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας (θαυμάσιος επίσης ως Εύανδρος) και ο βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς (επίσης ως Κήρυκας, Μάντης, Απόλλων)."
(Αυγή, Κ. Λουκάκος, Οκτώβριος 2009)
"Όλοι οι άλλοι χαρακτήρες καταγράφουν παροδική παρουσία και, στη συγκεκριμένη παραγωγή, κατέδειξαν υψηλό ερμηνευτικό επίπεδο, από τον ισχυρό και αυθεντικού κύρους Αρχιερέα του Δημήτρη Πλατανιά και τον καλλιεπή Ηρακλή του Δημήτρη Τηλιακού μέχρι τον δροσερό και πολλά υποσχόμενο Εύανδρο του νεαρότατου Βασίλη Καβάγια, καθώς και τις εξαίρετες κορυφαίες Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαρία Βλαχοπούλου και τον από μηχανής Απόλλωνα του Πέτρου Μαγουλά."
(Η καθημερινή , Ν. Δοντάς, Νοέμβριος 2009)
Εξαίρετη διανομή
"Πολύ καλοί στους υποστηρικτικούς ρόλους ήσαν η Μυρσίνη Μαργαρίτη, η Μαρία Βλαχοπούλου και ο Βασίλης Καβάγιας."
(e-patras.gr, Οκτώβριος 2009)
"Εξαιρετικές ήταν και οι ερμηνείες του Αμερικανού τενόρου Γκρέγκορι Κούντε στο ρόλο του Θεσσαλού βασιλιά Άδμητου, αλλά και των βαρύτονων Δημήτρη Πλατανιά και Δημήτρη Τηλιακού, της υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη, της μεσοφώνου Μαρίας Βλαχοπούλου, του τενόρου Βασίλη Καβάγια και του βαθύφωνου Πέτρου Μαγουλά, που απέδωσαν με δραματικότητα, λυρισμό και ευελιξία τους υπόλοιπους ρόλους."
(parsifal's, Οκτώβριος 2009)
"Congrats to the coryphées, Myrsini Margariti and Maria Vlachopoulou for their fresh, gorgeous singing that put a spotlight on their peripheral yet significant parts."
(Ιδιωτική Οδός, Οκτώβριος 2009)
"Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη (κορυφαία) αποτελεί σταθερή αξία ομορφιάς και εκφραστικότητας,.."
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΠΕΡΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2009
(Eλευθεροτυπία, Γ. Σβώλος, Σεπτέμβριος 2009)
"Οι ερμηνείες τους (Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαίρη Έλεν Νέζη) άνθησαν ανεμπόδιστα, με υψηλές επιδόσεις φωνητικής δεξιοτεχνίας και ιστορικά ενημερωμένο στίγμα. Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη τραγούδησε με νεανική, υγιή, ωραία εστιασμένη φωνή, πολύ καλή τεχνική και γνώση του ύφους της μουσικής. Επιπλέον, στις άριες των γυναικών σε κρίση, ακολούθησε με αθλητική ετοιμότητα την ασυμβίβαστα απαιτητική - ενίοτε μαστιγωτικής ορμής!- διεύθυνση του Πέτρου. Δίχως να φαίνεται πως αγγίζει τα όρια των επιδόσεων της ισορρόπησε καλαίσθητα, με ορθοτονία και ήρεμη αυτοπεποίθηση την απόδοση των υπερδεξιοτεχνικών εξάρσεων. [...]Ακόμη περισσότερο εκτιμήσαμε την εκφορά των αργών αριών και βεβαίως των λυρικών ντουέτων -"Sorge il di" από το "Ακις, Γαλάτεια και Πολύφημος", "Son nata a lagrimar" και "Caro/Bella" από τον "Ιούλιο Καίσαρα" - όπου οι διαφορετικές φωνές και το σαφώς διακεκριμένου χαρακτήρα τραγούδι των δυο γυναικών ενώθηκε σε σαγηνευτικό αγκάλιασμα ηδονικής συνήχησης."
(Η καθημερινή , Ν. Δοντάς, Αύγουστος 2009)
Δυο υπέροχες φωνές
"Νέα παρουσία στον χώρο, η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη διαθέτει δροσερή, καθαρή λυρική φωνή. Το τραγούδι της υπήρξε καλαίσθητο και στυλιστικά ενημερωμένο. Οι επαναλήψεις στο τρίτο μέρος κάθε άριας ήσαν καλά διαλεγμένες και η παρουσία της συνολικά απέπνεε ευγένεια.[..] Τέλος, επιτυχημένα ήσαν τα τα ντουέτα ανάμεσα στις δυο κυρίες, καθώς τόσο τα ηχοχρώματα των φωνών τους όσο και η αισθητική του τραγουδιού τους ταιριάζαν άριστα."
(Απογευματινή, Ε. Χωριατάκης, Σεπτέμβριος 2009)
"Οι άριες κάλυψαν ευπρόσδεκτα ολόκληρη την γκάμα διαθέσεων του ηδονοθηρικού μπαρόκ, από ερωτικές εξομολογήσεις και σπαρακτικούς θρήνους, μέχρι εκρήξεις οργής. Οι δύο μονωδοί τραγούδησαν με επαρκή δεξιιοτεχνία και απόλυτη αίσθηση του ύφους. Οι αντιστοίχου μεγέθους αλλά διαφορετικές φωνητικές χροιές έσμιξαν ωραία στα ντουέτα, ιδίως σ΄ αυτά από τον "Ιούλιο Κάισαρα", προσφέροντας μοναδικές στιγμές απόλαυσης.Κάτοχος δροσερής, λυρικής φωνής, η Μαργαρίτη τραγούδησε με ασφαλή τεχνική, καθαρή άρθρωση και μουσικότητα. Με ευγενή παρουσία και στυλιστικά ενημερωμένο τραγούδι διακρίθηκε στις δυο άριες της Κλεοπάτρας"
Kastraten - Gesang nach des Messers Schneide
(http://salikus.de/, Juni 2009)
Πάθος πίσω από το αναλόγιο και πάνω στην σκηνή
"Το κοινό μπόρεσε με δυσκολία να κρίνει, το αν η ακύρωση – λόγω ασθένειας - της εμφάνισης της μέτζοσοπράνο Susannah Haberfeld το βραδυ της πρεμιέρας, υπήρξε πράγματι μια απώλεια. Όμως η Juliane Hollerbach, η οποία ανέλαβε και έπαιξε τον ρόλο της Τερέζας, ενώ η Μυρσίνη Μαργαρίτη τον τραγούδησε, έπεισε στην συνολική ερμηνεία του ρόλου.".."Και όποιος δεν παρακολουθούσε μόνο το τραγούδι της Μυρσίνης Μαργαρίτη, αλλά έστρεφε και το βλέμμα του πίσω απο το αναλόγιο, καταλάβαινε γιατί η λαμπερή και εκφραστική φωνή της υψιφώνου, συνάρπασε τους ακροατές με τόση ένταση. Η Μαργαρίτη δάνεισε την φωνή της στην Τερέζα, τραγουδώντας με όλο της το σώμα και ακολούθησε και περαιτέρω το παίξιμο πάνω στην σκηνή με ενθουσιασμό. Άθελα, ήταν άλλο ένα πετυχημένο κολάζ της βραδιάς, η ένωση της τραγουδιστικής τέχνης της ελληνίδας Μυρσίνης Μαργαρίτη με το παίξιμο της Juliane Hollerbach."
(Mitteldeutsche Zeitung, Ιούνιος 2009)
"Επιπλέον ως επί το πλείστον το πάιξιμο ήταν καλό και το τραγούδι συναρπαστικό - ακόμα κι αν η σκηνοθεσία πάλευε με περιστάσεις ασθένειας από την πρώτη ως και την τελευταία παράσταση. Στην θέση της Susanna Haberfeld εμφανίστηκαν από την μια πλευρά η χορεογράφος Juliane Hollerbach και από την άλλη η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη."
APOLLO E DAFNE – HÄNDEL ZU HAUSE FESTIVAL (ΕΤΟΣ HÄNDEL)
( Mitteldeutsche Zeitung, Μαιος 2009)
Τραγουδιστική Πλαστικότητα
“...., ήταν καλή η επιλογή του νεαρού Nikolay Borchev και της ελληνίδας Μυρσίνης Μαργαρίτη. Ιδιαίτερα η Μαργαρίτη απέδειξε δεξιοτεχνία και τραγουδιστική πλαστικότητα, κάτι το οποίο εναρμονίστηκε ιδανικά με την προς τα μπρος ορμόμενη ορχήστρα. Στην ραφιναρισμένα ενορχηστρομένη άρια για την ελευθερία της ψυχής μαγεψε όχι μόνο τον Απόλλωνα, αλλά ταυτόχρονα και την κατάμεστη αίθουσα. Η ιδεά να διασχίσει την αίθουσα τραγουδώντας προς τον θεό του ήλιου συνείσφερε στην δυναμική της ερμηνείας.”
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗÄNDEL
( Mitteldeutsche Zeitung, Απρίλιος 2009)
"Θερμό χειροκρότημα κέρδισαν οι μουσικοί και ιδιαίτερα η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη."
DON CARLO - OPER HALLE 2009
(http://www.operapoint.com, Ιανουάριος 2009)
"Η Μυρσίνη Μαργαρίτη έλαμψε ως Φωνή από τον Ουρανό με την δική της - πρέπει κάνεις απλώς να το πει έτσι- ουράνια φωνή."
DON GIOVANNI - OPER HALLE 2008
(Der Tagesspiegel, Δεκέμβριος 2008)
"Ανάμεσα στις γυναίκες ξεχωρίζει η Μυρσίνη Μαργαρίτη, ως Zerlina που τείνει σε μια ντίβα."
http://www.operapoint.com, Δεκέμβριος 2008)Με πολλά μπράβο τιμήθηκαν οι ερμηνείες της Μυρσίνης Μαργαρίτη (Zerlina) και του Ki-Hyun Park (Masetto) – και δικαίως. Ειδικά η Μαργαρίτη φέρνει την φωνή της χωρίς κόπο σε λαμπερά ύψη. Εκμεταλεύεται τον ρόλο για κάθε είδους κωμικές αταξίες, όπως και για συμπαθητικά πονηρά υπονοούμενα.
(MDR-Figaro, Δεκέμβριος 2008)
"Και υπήρχαν μάλιστα τρεις απολύτως εξέχουσες φωνές: η Μυρσίνη Μαργαρίτη τραγουδά μια σαγηνευτική Zerlina."
( Mitteldeutsche Zeitung, Δεκέμβριος 2008)"Η Zerlina της Μυρσίνης Μαργαρίτη γνωρίζει τόσο καλά την επίδραση της γοητείας της φωνής και της εμφάνισης της, ώστε να παρουσιάζεται ο Ki - Hyun Park (Masetto) από την αρχή ως μια κωμικοτραγική φιγούρα"
( Magdeburger Volkszeitung , Δεκέμβριος 2008)
"Γυναίκες με συναρπαστική ερμηνεία Μότσαρτ."Για μια ακόμη φορά οι γυναίκες είναι αυτες που με το συναρπαστικό τραγούδι τους μετατρέπουν την βραδειά σε μια τραγουδιστική γιορτή...Η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως ξύπνια, ζωηρή, γεμάτη περιέργεια στα θέματα αγάπης, και ολοκληρωτικα δωσμένη στον παλιάνθρωπο, είναι φωνητικά και υποκριτικά η εκπληξη της βραδειάς...Στην μνήμη μένει η μουσική αυτής της παράστασης υπό την διεύθυνση του Γενικού Μουσικού Διευθυντη Karl - Heinz Steffens με ένα σολιστικό ensemble πρώτης κλάσεως."
ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΠΠΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ
Letters from AncientCorinth (http://parsifal79.blogspot.com/ , Αύγουστος 2008)
"Kudos also to Irini Karaianni (Ottone) and Petros Magoulas (Seneca), Myrsini Margariti (Drusilla and Virtú), Mina Polychronou (Amore), Kassandra Dimopoulou (Valletto&Fortuna), Yannis Filias (Lucano&Soldato), Dimitris Nalbantis and Andreas Papagrigoriadis.'
(http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2008/08/blog-post_04.html , Αύγουστος 2008)
"Πολύ καλές οι παρουσίες της Μίνας Πολυχρόνου και της Μυρσίνης Μαργαρίτη."
Συναυλία με τον Ίαν Άντερσον (Τζέθρο ταλ)
( Mitteldeutsche Zeitung, Juni 2008 )
"..., στη συνέχεια η Μυρσίνη Μαργαρίτη κέρδισε ένα θερμό χειροκρότηα για τα αποσπάσμα απο την όπερα "Candide".
"O Χαίντελ στο σπίτι του" στην εκκλησία Moritzkirche
Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τους Hallesche Madrigalisten / 13.12.2007
(Mitteldeutsche Zeitung, Δεκέμβριος 2007)
"Ο Marcus Creed, διευθυντής του SWR-Vokalensembles Stuttgart ... είχε υψηλές απαιτήσεις με την ακριβή του διεύθυνση από τους τραγουδιστές και τους μουσικούς. Οι Μαδριγαλίστες ευχαρίστησαν το ελαστικό. λαμπερό τραγούδι της Μυρσίνης Μαργαρίτη με Cantabile.
.
Haensel & Gretel H Gretel κλέβει την παράσταση - Πρεμιέρα Hänsel & Gretel
( Mitteldeutsche Zeitung, Οκτώβριος 2007)
Ως Γκρέτελ η Μυρσίνη Μαργαρίτη κλέβει αναμφίβολα την παράσταση: είναι πειστικά εκκεντρική και χαρούμενη, τραγουδάει και παίζει συναρπαστικά νεανικά - και αποδεικνύεται έτσι ως άξια κόρη του πατέρα της, τον οποίο ο Raimund Nolte ερμηνεύει με στεντόρεια φωνή.
Η Όπερα Δωματίου "Juana" στο Κρατική 'Όπερα του Ντάρμσταντ
( Frankfurter Allgemeine Zeitung, Οκτ. 2007)
"Οι σολίστ της Όπερας του Χάλε - ιδιαίτερα η Ursulla Hesse von den Steinen στον ομώνυμο ρόλο, η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως κόρη της Juana, Catalina και ο Jerman Villar ως Juan de padilla - τραγούδησαν με σφοδρότητα."
Ο Θρήνος της Juana – Staatstheater Darmstadt
(Darmstaedter Echo, Οκτώβριος 2007)
"Σ' αυτό ταιριάζουν οι έντονες τραγουδιστικές φράσεις, τις οποίες η Ursulla Hesse von den Steinen στον ομώνυμο ρόλο, σκιαγραφεί με δριμύτητα. Λαμπερή εντύπωση άφησε επίσης η Μυρσίνη Μαργαρίτη στον ρόλο της κόρης Catalina.
Händel και Telemann στο Mötzlich
( Mitteldeutsche Zeitung, Σεπτέμβριος 2007)
" Ένα ελκυστικό πρόγραμμα, μια κατάμεστη αίθουσα, και πολύ χειροκρότημα ήταν ο ωραίος απολογισμός της τέταρτης συναυλίας στην εκκλησία του Mötzlich.....Διαυγείς Νότες: Ενώσανε το παίξιμό τους σε 4 από τις " 9 γερμανικές Άριες" του Händel, με τον ευέλικτο και διαυγή ήχο της νεαρής σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη με συμφωνημένη ομοιογένεια. διαφάνεια και διαφοροποίηση στην ερμηνεία. Ανάμεσα στις Άριες,....,η παρουσίαση της ¨Süsse Stille, sanfte Quelle", με το συγκινητικό ντουέτο ανάμεσα στην φωνή της σοπράνο και του φλάουτου τραβέρσο, αξίζει ιδιαίτερο έπαινο.....Ένα ευχαριστώ αξίζει σε όλους τους εκτελεστές και τους διοργανωτές μιας συναυλίας, η οποία ενθουσίασε το κοινό με τις υψηλές καλλιτεχνικές της αξιώσεις."
Διεθνές Φεστιβάλ Händel
( Mitteldeutsche Zeitung, Ιούνιος 2007) "...Υπήρχε στην εκδήλωση πολύ εγκαρδιότητα και ζεστασιά, και η Μυρσίνη Μαργαρίτη και η Marlen Herzog ενθουσίασαν με λαμπερές φωνές στα ιντερμέτζι."
Πρεμιέρα L'Orfeo Monteverdi
Favola in Musica
(http://www.opernnetz.de/seiten/rezensionen/hall_orfe.htm , Ιούνιος 2008)
"Η Μυρσίνη Μαργαρίτη ερμηνεύει μια συνειδητά προδομένη Ευρυδίκη με φωνητική πυκνότητα."
(Orpheus International, Μάϊος/Ιούνιος 2007)
"Ο van Rensburg ως Ορφέας, η νεαρή Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Ευρυδίκη, η Marlen Herzog ως αγγελιοφόρος, η Gesine Nowakowski ως μουσική, όπως και ο Axel Köhler ως Ελπίδα και ο Nils Giesecke ως Απόλλων τραγουδούν εντυπωσιακά."
(Opernwelt, Απρίλιος 2007)
"... η αληθινή και πραγματική αγάπη δεν έρχεται παρ' όλα αυτά για λίγο, επίσης επειδή η Μυρσίνη Μαργαρίτη είναι μια αισθησιακή Ευρυδίκη."
( Mitteldeutsche Zeitung, 19.2.07)
"...Ο Ορφέας έχασε για πάντα την νέα, δροσερή και γεμάτη ενέργεια Ευρυδίκη (Μυρσίνη Μαργαρίτη)...
(MDR- Figaro, 19.2.07)
"Και μουσικά μια ωραία βραδυά: Δίπλα στον Ορφέα του Kobie van Rensburg, η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Ευρυδίκη προσθέτει φως φωνητικής λάμψης...Το κοινό στην πρεμιέρα ήταν ενθουσιασμένο."
(Leipziger Volkszeitung , 19.2.07)
"Ωραίο αποτέλεσμα: ελευθερία για την Gesine Nowakowski ως Μουσική, βαθιά συναισθήματα για την Ευρυδίκη της Μυρσίνης Μαργαρίτη. Οι σολίστες και το ensemble πείσανε."
(Halleforum - Kultur , 19.2.07)
"....H Ευρυδίκη (Mυρσίνη Μαργαρίτη) επιδεικνύει χωρίς αμφιβολία φωνητικό ταλέντο...".
Πρεμιέρα - Mar i cel
( Mitteldeutsche Zeitung, 19.3.07)
"... οι Jürgen Trekel, Timothy Allois Ckruickshank αποτελούν μια δυναμική ομάδα πειρατών. 'Όπως επίσης και στην αντιθετή πλευρά οι Gerd Vogel, Björn Kuhn και Μυρσίνη Μαργαρίτη δρουν με αυξανόμενη σιγουριά."
"Ηochzeiten und andere Katastrophen"
( Mitteldeutsche Zeitung, 9.10.06)
"O Timothy Allois Cruickshank (βαρύτονος), η Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), ο Κi-hyun Park (μπάσος) και η μετζοσοπράνο Marlen Herzog έπεισαν στη σκηνή του Weissenfels με μεγάλες φωνές.
Don Giovanni - Salzburg
"Φοβερές οι κολορατούρες"
(Salzburger Volkszeitung, 30.5.06 - για τον ρόλο της Zerlina)"... Η Μυρσίνη Μαργαρίτη καταφέρνει το σπαγγάτο ανάμεσα σε συναρπαστικό παίξιμο και λαμπρές κολορατούρες.."
Giunio Bruto
(Neue Presse - Coburg , Ιούλιος 2005)για τον ρόλο του Muzio)
"...Η Μυρσίνη Μαργαρίτη ως Muzio συνάρπασε τους ακροατές με πειστική εκφραστική δύναμη...."
Συναυλία με έργα Θεοδωράκη - Saarbruecken
www.vera-hewener.de/html/body_kulturkritik_2006.html , Ιανουάριος 2006:Η ελληνική ψυχή
" ...Συγκινητική ήχησε η φωνή της Μυρσίνης Μαργαρίτη, της τραγουδίστριας Όπερας που εργάζεται στο Salzburg, καθαρή και ζεστή. .... Μπορούσε κανείς να νιώσει την ελληνική ψυχή των δυο πρωταγωνιστών σε κάθε μέτρο, σε κάθε τραγουδισμένη λέξη. Ενθουσιασμός στο κοινό, εορταστική σιωπή......Έντονη ήταν η είσοδος της Μ. Μαργαρίτη σ' αυτόν τον κύκλο λαϊκών τραγουδιών ("Μικρές Κυκλάδες"). Η φωνή της έλαμψε στην ψηλή περιοχή, κινούμενη από το ευαίσθητο "πιάνο" μέχρι την θέρμη ενός σαφούς "φόρτε". Το κοινό συμφώνησε: ένας εξαιρετικός πιανίστας, μια μεγάλη τραγουδίστρια... το έφεραν κοντά στην ελληνική ψυχή ..."
(www.gugg-emol.de , Ιανουάριος 2006:Holokaust - Gedenktag)
"...η ομορφιά του λαμπερού φορέματος της (Μυρσίνης Μαργαρίτη) υπογράμμισε την ομορφιά του τραγουδιού της στην ελληνική γλώσσα...
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
(Εφημερίδα Ελευθερία, Δεκέμβριος 2005)
"Μια μουσική παράσταση υψηλού επιπέδου προσέφερε χθες στους Λαρισαίους η Μικτή και Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, την οποία σφράγισε με μοναδικό τρόπο η υπέροχη φωνή της νεαρής σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη."
Η κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος
(http://www.thebeggarsoperas.gr/kok1998press.htm Δεκέμβριος 1998)
"Αντίθετα με την Κοκκινοσκουφίτσα, η οποία έπειθε ως σοπράνο, ...."